Hlavní obsah

Čína zprovoznila největší vepřín na světě, má 26 pater a obří výtah

Ve střední Číně poblíž města Wu-chan vyrostl patrně největší vepřín na světě, do provozu byl uveden tento měsíc. Stavba má 26 pater a pojme až 650 tisíc zvířat, napsal server stanice franceinfo. Stavba vepřína, kde je většina úkonů automatizovaná, vyšla v přepočtu na 14,2 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na každém patře mrakodrapu, kterému se přezdívá prasečí hotel, pobývá 25 tisíc vepřů. Do jednotlivých podlaží budovy i ven z ní se dostanou pomocí obrovského nákladního výtahu, který má nosnost 40 tun.

Provozovatelé v reklamě ujišťují veřejnost, že zvířata se v zařízení nemačkají a mohou se volně pohybovat v rámci jednotlivých podlaží.

Kladou důraz také na ohleduplnost k životnímu prostředí, odpadní voda se podle majitele čistí přímo na místě. Slibuje také velmi nízké emise skleníkových plynů a nulové emise exkrementů.

Čína je největším konzumentem vepřového masa na světě a podobné stavby jsou v zemi stále častější.

Země začala s chovem prasat ve výškových budovách poté, co jejich populaci v posledních letech zdecimoval africký mor prasat. Ve městě E-čou už vyrostl identický druhý vepřín. Celkem jich má vzniknout pět a pojmou až tři miliony prasat.

Švýcarské dráhy vypravily nejdelší osobní vlak na světě

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám