Hlavní obsah

Choďte na pohovory se sáčkem na hlavě, řekli ženě na úřadu práce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blackburn

Mladá žena s 30 tetováními a zhruba 20 piercingy na těle se dostavila na britský úřad práce, kde jí měl úředník poradit, o jaké typy zaměstnání by se měla zkusit ucházet. Místo konstruktivních rad se však dočkala urážek. Pracovník úřadu jí doporučil, aby zkusila při pohovorech stát za zdí, či ještě lépe, aby si dala papírový sáček přes hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Láska k tetování způsobuje dívce nyní velké problémy. Ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletá Hayley O'Neilová nakonec urážky netaktního pracovníka úřadu práce neunesla a budovu opustila v slzách. Neměla přitom dohodnuté ani jedno pracovní interview, úředník jí totiž mimo jiné řekl: "Kdo by vás najal, když vypadáte takhle?"

O'Neilová dostala první tetování darem od své matky k 18. narozeninám. To spustilo u dívky chuť po dalších, což je u velkého množství lidí prý normální. Během pěti let jich nastřádala tři desítky a tetování společně s piercingy označuje jako styl svého života.

"Cítila jsem se neuvěřitelně ponížená. Nemohla jsem uvěřit tomu, co mi ten muž říkal. Mohla bych si piercingy vyndat, ale to vypadá ještě daleko hůř. Po těch urážkách, které na mě vysypal, vzal trochu zpátečku. Omluvil se a dodal, že doufá, že mě to neurazilo, což se samozřejmě stalo. Mluvil se mnou jako kdybych byla v pubertě, ale tohle je životní styl, který jsem si vybrala," uvedla dívka.

"Náš úřad nabízí standardní tipy pro hledání práce, včetně doporučení, jak se správně obléknout a působit na potenciálního zaměstnavatele," popřel mluvčí úřadu práce tvrzení ženy, že by ji pracovník během rozhovoru jakkoliv urážel.

Reklama

Výběr článků

Načítám