Hlavní obsah

Chlapec trpí vlkodlačím syndromem. Matka věřila, že za to může kočka, kterou snědla v těhotenství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apayao

Dvouletý Jaren Gamongan z filipínského města Apayao se narodil s plnou hlavou vlasů a černými kotletami. Jeho pověrčivá matka Alma dlouho věřila, že chlapcův vzhled je důsledkem kletby za to, že během těhotenství snědla divokou kočku. Lékaři ji však ubezpečili, že se jedná o velmi vzácnou genetickou poruchu.

Chlapec s vlkodlačím syndromemVideo: AP

 
Článek

Alma uvedla, že během těhotenství měla nekontrolovatelné chutě na divoké kočky. U přátel z vesnice si vyhlédla černou kočku a snědla ji osmahnutou na bylinkách, čehož později litovala. Když se Jaren narodil, místní obyvatelé ji utvrdili v myšlenkách o prokletí.

Podle agentury AP vzala Alma Jarena ke kvalifikovaným lékařům letos v dubnu, kteří zjistili, že trpí vrozeným onemocněním zvaným hypertrichóza, což je velmi vzácný syndrom, kterému se také říká „syndrom vlkodlaka“.

Postihuje odhadem jednoho člověka z miliardy.

Dívka se narodila jako vlkodlak. Tělo má porostlé černými chlupy

Koktejl

„Když se narodil, obviňovala jsem se kvůli svým choutkám. Cítila jsem se velmi provinile. Nedávno mi však lékaři řekli, že to s tím nesouvisí. Mám o něj strach, až půjde do školy. Mohli by ho šikanovat za to, že je jiný,“ svěřila se Alma.

Matka Alma má další dva zdravé potomky. Jaren je prostřední ze tří sourozenců, jedná se o veselého a hravého chlapce. Dle jejích slov mu zkoušeli v minulosti vlasy stříhat, ale narostly zpět delší a hustší.

Lékařka Ravelinda Soriano Perezová vysvětluje, že hypertrichózu sice nelze vyléčit, ale léčba laserovou epilací by mohla stav zlepšit.

Alma nyní prosí o finanční pomoc organizaci Good Samaritans, protože každé sezení vyjde v přepočtu na jeden tisíc korun.

Kontaminovaný lék způsobil u dětí ve Španělsku „vlkodlačí syndrom”

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám