Hlavní obsah

Chcete mít dlouhý život? Mějte místo dětí psy, radí 108letá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Ada Danielová nedávno oslavila už 108. narozeniny. Při té příležitosti se podělila o svůj vlastní recept na dlouhověkost: žádné děti a spoustu psů. Žena tvrdí, že vždy upřednostňovala čtyřnohé společníky před těmi lidskými, a je přesvědčená, že není jediná, kdo to tak má. Podle oslavenkyně je pro dlouhý život také důležité, aby měl člověk stále co dělat.

Foto: Profimedia.cz

Žena měla v minulosti šest anglických chrtů (ilustrační foto)

Článek

Podle serveru New York Post se má za to, že je Danielová 65. nejstarší osobou ve Velké Británii. Narodila se v průběhu první světové války, konkrétně v červnu 1915, zažila 23 premiérů, pět monarchů a přečkala i dvě pandemie.

K dlouhověkosti ženě měli pomoci právě její psi, v minulosti vlastnila šest anglických chrtů. Ti jí dělali společnost v době, kdy v 73 letech zemřel její manžel Perry, s nímž byla od svých 27.

Kelly Goucherová, která je koordinátorkou pečovatelského domu v Derbyshiru, v němž Danielová žije, uvedla, že nejstarší rezidentce už nezbylo mnoho členů rodiny. Často ji však navštěvuje prasynovec.

Před třemi lety chtěli proto zaměstnanci ženu na její 105. narozeniny překvapit množstvím blahopřání. „Užívá si, že ji lidé znají kvůli jejímu věku,“ uvedla tehdy Goucherová. Papírových blahopřání se nakonec sešlo přes 200. Na své narozeniny se Danielová údajně těší vždy už od dubna.

Osamělý válečný veterán ke 105. narozeninám dostal tisíce přání od cizích lidí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám