Hlavní obsah

Charles Aznavour zpívat nepřestane

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzský šansoniér Charles Aznavour je stále v dobré kondici, má dost sil a nepočítá s tím, že by zpívání v nejbližší době pověsil na hřebík.

Foto: WTHA

Víkend multitable-hockey Jihomoravského kraje

Článek

"Nepřestanu zpívat, dokud se vlastními silami dostanu na scénu," prohlašuje Charles Aznavour, který v příštím roce oslaví osmdesátku. A jak jinak, než koncertem, který se bude konat 16. dubna příštího roku v pařížském Kongresovém paláci.

Svou novou desku, která se má na trhu objevit před Vánoci, nepokládá Charles Aznavour za nějakou předělovou událost. "Snažím se psát dobré písně, ale hitmaker jsem nikdy nebyl. Jediné, co vím jistě, je, že mé desky se prodávají už tak dlouho, že nemám zapotřebí okamžitý úspěch," zasmál se.

Kritika ho nikdy nerozházela

"I když od kritiky jsem si užil svoje. Často jsem slyšel, že jsem malý, šeredný, že by takového neduživce neměli nechat vystupovat a podobně. Jistý pan Bruno Coquatrix, zakladatel proslulé a dnes již neexistující Olympie, mě kdysi nechtěl pustit do svého sálu, ale to je život, nechovám v sobě žádnou hořkost," dodal.

Charles Aznavour, vlastním jménem Aznavurian, legenda francouzského šansonu, napsal během své šedesátileté kariéry přes 700 písní, z nichž bylo 350 jich vydáno ve francouzštině, 150 v angličtině, osm desek vyšlo španělsky, sedm italsky. Nezapomenutelná je rovněž jeho spolupráce s osobnostmi, jako byla Edith Piaf nebo Juliette Gréco a dále také různé divadelní i filmové role.

Filmu se Aznavour hodlá věnovat i v nejbližší budoucnosti. Začátkem ledna příštího roku odjíždí do Rumunska, kde bude s režisérem Jean-Claudem Carrierem pro francouzskou televizi natáčet Otce Goriota, kde ztvární hlavní roli.

Související témata:

Výběr článků

Načítám