Hlavní obsah

Chandler z Přátel v novém dílu přiznal děsivou věc, o které neměli ostatní herci tušení

Herec Matthew Perry přiznal, že se během natáčení Přátel potýkal s nepříjemnými pocity. „Měl jsem dojem, že snad umřu, když se diváci nebudou smát,” uvedl. Na rozdíl od něj si další herecké hvězdy natáčení před živým publikem užívaly.

Foto: Profimedia.cz

Matthew Perry a Jennifer Anistonová ve speciálním dílu Přátel

Článek

Jednapadesátiletý Perry, jenž v seriálu ztvárnil Chandlera Binga, patří obecně k nejoblíbenějším postavám celého seriálu. Jeho humor diváci milují, nicméně samotný Perry prožíval během natáčení nepříjemné pocity.

„Když jsem měl říct nějaký vtip a představil jsem si, že se snad diváci nebudou smát, začal jsem se potit a dostal křeče. Měl jsem pocit, že snad umřu. A to určitě není zdravé, navíc jsem se tak cítil skutečně každý den,” přiznal herec k překvapení ostatních.

Velké obavy o Chandlera. Fanoušky překvapilo, jak se na herci podepsal čas

Koktejl

„To jsi nám nikdy neřekl!” reagovala překvapeně herečka Lisa Kudrow, představitelka Phoebe. Ostatní herci si totiž natáčení před publikem pochvalovali. „Tu energii z hlediště jsem si užíval,” prozradil David Schwimmer, tedy seriálový Ross. S ním ostatně souhlasila i Jennifer Anistonová (Rachel) a Matt LeBlanc (Joey).

„Vždycky, když jsem viděla, že se diváci něčemu smějí, tak jsem si pomyslela: ‚Jen počkejte na další scénu, to se teprve potrháte smíchy‘,” uvedla Courtney Cox, kterou diváci znají jako Monicu.

Závislost na lécích

Sám Perry později přiznal, že během natáčení bojoval se závislostí na lécích, se kterou se potýkal po roce 1997. „Někdy mezi třetí a šestou sérií mám výpadky. V podstatě si nepamatuju tři roky natáčení. Nedokázal jsem s tím přestat a později už to ani skrývat. Všichni okolo to věděli,“ přiznal v rozhovoru pro People v roce 2013.

Navíc nechybělo mnoho a Perry z Přátel odešel na začátku natáčení do jiného chystaného sitcomu. Ten ale nakonec nevznikl a americký herec tak navždy bude spojen s postavou Chandlera. Litovat zřejmě nemusí, je totiž veřejným tajemstvím, že herci v hlavních rolích za jeden díl natáčení inkasovali obří sumy. Za jednu epizodu si údajně přišli v přepočtu zhruba na 20 milionů korun.

Kompletní podcast V českém znění s dabéry legendárního seriálu PřáteléVideo: Novinky

Speciální díl Přátel, kdy se sešli herci po 17 letech od poslední epizody, aby zavzpomínali na doby, kdy patřili k největším hvězdám světové kinematografie, byl odvysílán na stanici HBO GO ve čtvrtek. Zájem o vysílání byl tak velký, že aplikace společnosti nevydržela nápor a někteří diváci měli s přehráváním problémy.

V České republice patří seriál k těm vůbec nejpopulárnějším. K oblibě možná přispěl také kvalitní dabing. Miriam Chytilová, Pavla Rychlá, Stanislava Jachnická a Daniel Rous se při příležitosti odvysílání speciální epizody sešli u jednoho stolu, aby stejně jako jejich američtí kolegové zavzpomínali a připomněli fanouškům seriálu dobu na přelomu milénia, kdy mezi nimi vzniklo přátelství trvající dodnes. Jejich povídání si můžete poslechnout v audio podobě v přehrávači níže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám