Hlavní obsah

Cestující nemohli v Brazílii vystoupit z letadla, zdržely je včely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochou trpělivosti se museli obrnit cestující letadla po přistání v Natalu na severovýchodním pobřeží Brazílie. Hodinu a půl po dosednutí byli nuceni ještě setrvat na palubě, protože se pod křídlem jejich turbovrtulového stroje ATR 72 usadil roj včel, které by mohly být pro pasažéry nebezpečné.

Včely uvěznily cestující v letadle na letišti v brazilském NataluVideo: AP

 
Článek

Kuriózní příhoda se odehrála tento měsíc. Palubní personál měl už vše připravené k vystoupení cestujících, když kapitán náhle změnil jejich bezprostřední plány a vyzval všechny, aby se opět usadili.

„Letadlo přistálo a pak pojíždělo na místo, kde jsme měli vystoupit. Když jsme dorazili k letištnímu autobusu, stáli jsme už v uličce ve frontě,“ vylíčil kuriózní situaci fotograf Everton César, jenž byl také na palubě.

„Byli jsme překvapeni. V tu chvíli jsem ještě nic neviděl, ale brzy začaly kroužit kolem celého letadla včely. Poletovaly kolem oken a velká část se jich usadila pod křídlem,“ uvedl César. „No a pak si všichni sedli a čekali,“ dodal.

Bzukot skrz okénka naháněl strach

Někteří cestující byli podle deníku The New York Post nervózní i proto, že bzukot tisíců včel bylo slyšet i skrz okénka letadla. Vše nakonec vyřešili letištní hasiči.

„Nějakou dobu jim trvalo, než přijeli, vyhodnotili situaci a rozhodli se, co s tím udělají,“ řekl dále César. Hasiči poté letadlo postříkali blíže neupřesněnou látkou a včely popadaly na zem, což po zhruba 90 minutách čekání umožnilo cestujícím bezpečně vystoupit.

Letadlo ve Phoenixu přerušilo start kvůli arogantnímu pasažérovi, jenž se netajil nadýmáním

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám