Hlavní obsah

Čeští zahrádkáři budou soutěžit o titul "Miss kompost"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Správné míry, vychování a jídelníček mohou rozhodovat nejen o úspěchu či neúspěchu dívek, které se ucházejí o titul miss. Stejné parametry budou letos srovnávat odborníci i u domácích kompostů při volbě "Miss kompost".

Článek

Soutěž vyhlásilo sdružení Ekodomov a její součástí je odborná expertíza vzorků z 30 kompostů ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby v Chomutově.

"Miss kompost bude zvolena na galavečeru, který se bude konat 23. června. Finalisté - komposty - budou zastoupeny svými advokáty, kteří je budou obhajovat," sdělila ČTK organizátorka akce Dana Novotná. V porotě zasednou osobnosti společenského a kulturního života a lesk večeru dodá moderátor mnoha prestižních soutěží a anket Jaroslav Dušek.

Pořadatelé nezapomněli ani na umělecké aspekty tématu, součástí večera bude tématická módní přehlídka a výstava výtvarných děl o kompostu.

Pořadatelé soutěže slibují účastníkům vedle zaručeného úspěchu i věcné ceny, které mají dál rozvíjet kvality vítězů. Místo korunky tak Miss kompost a její nejbližší konkurentky obdrží drtiče zahradního odpadu, plastové kompostéry a kompostovací sáčky. Kdo se chce zúčastnit, nalezne podrobnosti na internetové stránce www.ekodomov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám