Hlavní obsah

Českým hokejistům mají přivézt štěstí na MS manželky a přítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HELSINKY

Přesně po vzoru úspěšných světových šampionátů nedávných let posílí českou hokejovou reprezentaci ve Finsku rodinní příslušníci hráčů. Vedení výpravy se totiž stejně jako v předešlých letech rozhodlo splnit přání hráčů a zajistilo příjezd manželek, přítelkyň či rodičů do Helsinek.

Foto: Archiv Vetscan Centrum

CT vyšetření pomáhá zvířecím pacientům při včasné diagnostice choroby. Ta je základem úspěšné léčby, stejně jako u lidí.

Článek

Tam hokejisty čeká dnes semifinálový duel proti Kanadě a poté v sobotu, nebo v neděli utkání o medaile. "Zvažovali jsme pro a proti a nakonec se rozhodla taková pověrčivost. Kdykoli totiž přijeli, přivezli štěstí a vyhrálo se," přiznal trenér Slavomír Lener, jenž původně navrhl, aby "podpora z domova" přiletěla až o víkendu.

Rodinní příslušníci v minulosti přicestovali za hráči do Lillehammeru, Hannoveru i Petrohradu, kde poté tým získal zlaté medaile. Nechyběli ani při historickém triumfu na olympijských hrách v Naganu.

Někteří hráči rodinné příslušníky odmítli

Česká minivýprava přiletí do finské metropole dnes odpoledne a pojede přímo do Hartwall Areny, kde Češi od 17:00 místního času nastoupí proti kanadskému výběru. Nakonec tak bude splněno i Lenerovo přání, neboť se příbuzní s hráči uvidí až po utkání.

"Vlastně to je jedno. Jedná se o jeden večer," smál se kouč, za kterým přiletí manželka. Někteří hráči se však rozhodli tuto svazovou nabídku nevyužít. Například David Výborný zůstane osamocen. "Manželka je doma se synem," přiznal útočník Columbusu. Otci, extraligovému kouči Litvínova, raději nic nenabídl. "Stejně by měl pořád nějaké připomínky a mě by to nebavilo poslouchat," smál se Výborný.

Přítelkyně Petra naopak potěší dalšího útočníka Radima Vrbatu. "Mohla by mi přivézt nějaký řízek, zdejší strava už se nedá jíst. Budu jí muset ještě zavolat," plánoval si nováček mistrovství světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám