Hlavní obsah

Český politik překonává rekordmana z Brooklynu o šest centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Liberecký náměstek primátora Jiří Šolc je o šest centimetrů vyšší než newyorský radní Robert Cornegy, který byl na ceremoniálu v manhattanské radnici označen za nejvyššího politika světa. Šolc má poslední míru 214 centimetrů. „I když jak stárnu, tak jsem možná menší, ale 213 centimetrů mít budu,“ řekl ČTK.

Foto: Archiv Jiřího Šolce, ČTK

Liberecký náměstek primátora Jiří Šolc (na snímku) je o šest centimetrů vyšší než newyorský radní Robert Cornegy, který byl na ceremoniálu v manhattanské radnici označen za nejvyššího politika světa.

Článek

Zastupitel newyorské části Brooklyn měří podle agentury AP 208 centimetrů a jeho primát potvrdil Guinnessův certifikát světových rekordů přiznaný letos v lednu. Šolc se certifikát nikterak rozporovat nechystá.

„O tom neuvažuji. Z té své výšky jsem nikdy Cirkus Humberto dělat nechtěl. To mi přijde běžné a normální, příroda tomu tak chtěla. Naopak člověk by se měl prezentovat třeba prací nebo něčím jiným, co umí,“ uvedl.

Oceňuje ale současné prostory historické radnice, v níž teď pracuje. „Normální běžná stavební norma 1,97 metru, to je problém. Tam si musím dávat pozor, tady ne. To je krásná stavba po naších předcích, tady jsou dveře velkorysé a 2,5 metru do výšky mají i kanceláře,“ dodal jedenačtyřicetiletý liberecký politik.

Před lety v rozhovoru pro ČTK Šolc řekl, že už jako novorozeně byl spíš větší, měřil 53 centimetrů a vážil 4,4 kilogramu. Jako mladý muž začal mít problémy s oblečením, protože v takové velikosti si prakticky nemohl nic koupit v konfekci. Obleky si tak vždycky dával šít. A postel musí mít udělanou na míru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám