Hlavní obsah

Ceny modelek a missek dosahují statisíců korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přítomnost modelek a dívek s tituly Miss ČR je žádaná na různých firemních večírcích, párty či přehlídkách. Ceny za ně se pohybují od 1500 korun až po statisíce. Záleží nejen na druhu akci, ale také na tom, jak je příslušná modelka slavná.

Foto: magistrát FM

aukce

Článek

Podle zástupců modelingových agentur neexistuje žádný pevný ceník, podle něhož by se dívky zájemcům prodávaly.

Vždy jde o individuální dohodu s klientem, přičemž nejdražší jsou pochopitelně modelky, které se probojovaly na špici.

Verešová patří mezi levnější

"Třeba za dvě stě padesát tisíc korun můžete mít na přehlídce Simonu Krainovou. Tereza Maxová má dané taxy, většinu odevzdává své nadaci, takže ta nemůže jít tak pod čtyři sta tisíc. Další top modelka Eva Herzigová vám určitě za dvě stě tisíc nepůjde, zato Andrea Verešová se zase nepohybuje v tak vysokých částkách," prozradila ředitelka agentury Czechoslovak Models Milada Karasová.

Modelky, které příliš neprosluly, inkasují podstatně menší částky.

"Na módní přehlídku je nejnižší čistý honorář kolem patnácti stovek, strop je kolem těch tří tisíc. Zastupujeme ale i zpěvačku Ivu Frühlingovou nebo herečku Ester Geislerovou a ty patří k těm dražším modelkám," uvedl Peter Švahla z agentury Elite Models.

Švahla dodal, že není výjimkou, když dívka místo financí dostane oblečení či boty, které předváděla.

Za osobnost se připlácí

"Módní přehlídky se pohybují od dvou do osmnácti tisíc korun. Když chce klient někoho známého, holku, která má dobré PR, pak je ochoten zaplatit slušnou částku," sdělila Jana Dvořáková z agentury Miss Models, která zastupuje některé dosavadní účastnice Miss ČR.

Z nich je v současnosti velký zájem o Jitku Kocurovou, Lucii Váchovou, Kláru Medkovou, Janu Doleželovou, Dianu Kobzanovou nebo Kateřinu Průšovou.

"Klient, který chce jenom věšáky, si vezme neznámé modelky. Ten, který chce osobnosti, si připlatí a vezme si osobnost," vysvětlila Karasová.

U soukromých večírků také záleží na tom, co klient po modelce požaduje - jestli jde jen o její pouhou přítomnost, nebo zda se od ní také očekává nějaká činnost.

"Pokud by se měly dívky podílet třeba na předávání nějaké ceny, záleží, na jak dlouho by to bylo, a co všechno by tam dělaly. Ta cena se pak může pohybovat taky tak od dvou a půl, tří tisíc až po desetitisíce," dodala Dvořáková.

Nejdražší je Kurková

Finančně nejzajímavější jsou pro modelky reklamy. Tam se cena odvíjí od toho, jestli je reklama určena jen pro tuzemský trh nebo i pro zahraniční, jestli dívka ztvárňuje hlavní roli nebo se objeví pouze v komparsu, a také zda bude muset ve spotu mluvit.

Částka se pak může od deseti tisíc hravě vyšplhat i přes dva milióny korun, podotkla Karasová.

Přesto, že si dívky mohou i na českém trhu přijít na celkem slušné peníze, v zahraničí mají platové podmínky přece jenom lepší. Švahla tvrdí, že normálně dostane modelka za přehlídku v Miláně podle své kvality od 800 do 5000 eur (zhruba 25 600 až 160 tisíc korun).

Řada krásek proto raději pracuje za hranicemi naší republiky. Právě tam se stala nejlépe placenou modelkou současnosti Karolina Kurková (20). Loni si vydělala přes 175 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám