Hlavní obsah

Časovaná bomba na pultech knihkupectví odhalí tajemství Harryho a Meghan

Novinky, nčs

Ačkoliv se na pultech knihkupectví objeví biografie prince Harryho a jeho manželky Meghan až 11. srpna, už nyní téma kontroverzní knihy hýbe společností nejen na Britských ostrovech. Má přinést zásadní informace ze soukromí páru, který se ale od obsahu publikace distancoval.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan se od knihy distancovali.

Článek

Kniha s názvem Finding Freedom (Hledání svobody) vyjde v první polovině srpna a očekává se, že přinese náhled do soukromí páru, který poslední roky plní strany médií. Kniha se dostane i na pulty českých knihkupectví, kde bude možné ji pořídit za necelých sedm set korun.

Britský bulvár nyní spekuluje, co všechno se v knize čtenáři dozvědí. Jedním z hlavních témat má být informace o tajném zasnoubení. To mělo proběhnout čtvrt roku před oficiálním oznámením při cestě do Botswany. Tam pár slavil v srpnu 2017 první výročí vztahu a rovněž 36. narozeniny bývalé americké herečky.

Tehdy měl princ William, bratr Harryho, vévodovi důrazně doporučit „aby tu holku nejdřív raději pořádně poznal“. To však mladší z bratrů považoval od Williama za povýšené.

Foto: Profimedia.cz

Pár patří k nejsledovanějším osobám na světě.

Podle autorů knihy novináře a specialisty na královskou rodinu Omida Scobieho a producentky a spisovatelky Carolyn Durnadové měl princ Harry rovněž spálit mosty s některými dobrými kamarády. To všechno kvůli svojí současné manželce.

Miloval ji během čtvrt roku

Kniha však zabředne do mnohem větších detailů. Tak například, věděli jste, že první rande královského páru proběhlo v Londýně, trvalo tři hodiny, Harry pil pivo, Meghan martini a oba byli po schůzce nadšení? Vévoda svoje první „miluji tě“ oznámil Meghan tři měsíce po prvním setkání, tvrdí kniha.

Královský pár se měl podle knihy rovněž cítit u královny na vedlejší koleji. Nasvědčovat tomu má i fotografie z projevu Alžběty II., která měla na stole během řeči fotografie nejbližších členů královské rodiny. A hádejte, čí fotografie chyběla...

Foto: Profimedia.cz

Se synem Archiem nyní žijí v Kalifornii.

Daily Mail rovněž tvrdí, že kniha se zaměřuje na složitý vztah mezi Harrym, jeho bratrem Williamem a jejich otcem Charlesem. Podle Finding Freedom se mladší z bratrů cítil být ve stínu svého bratra a otce. Ačkoliv Harry vždy respektoval hierarchii královské rodiny, bylo pro něj složité prosazovat vlastní iniciativy, pokud již měl v daném termínu naplánovaný program jeho otec či starší bratr.

Kytky jsou málo

Kniha se bude zabývat rovněž vztahem mezi Meghan a vévodkyní Kate. Jak je známo, obě ženy k sobě nikdy neměly blízko a rozhodně se nedají považovat za dobré kamarádky. Meghan vyčítala Kate, že ji nikdy nenavštívila a nevyhledávala její společnost. Obě se však snaží o zdvořilost, Kate dokonce měla Meghan poslat květiny na usmířenou, ale vévodkyně ze Sussexu to nebrala jako dostatečné gesto.

Princ Harry a Meghan se distancovali od knihy o jejich životě

Koktejl

Harry a Meghan Markleová se vzali v květnu roku 2018 na královském hradě Windsor. Během hodinu trvajícího obřadu je za přítomnosti 600 hostů z řad královské rodiny i celebrit oddal arcibiskup z Canterbury. Nedlouho nato manželé oznámili, že je vévodkyně těhotná. Meghan si po Harryho boku vybudovala image módní ikony a královský pár se brzy stal jedním z nejsledovanějších na světě.

Jak ale uvedl mluvčí páru, Harry a Meghan se od knihy distancují. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu neposkytli žádný rozhovor a nijak k vytváření knihy Finding Freedom nepřispěli,“ uvedl mluvčí v prohlášení. „Kniha je založena na vlastních dojmech autorů a na jejich vlastním nezávislém zpravodajství,“ stojí dále v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám