Hlavní obsah

Campbellová byla obžalována kvůli napadení policisty na letišti Heathrow

– LONDÝN

Britská topmodelka Naomi Campbellová byla obžalována kvůli konfliktu, který vyvolala počátkem dubna na londýnském letišti Heathrow kvůli ztracenému zavazadlu. 37letá dlouhonohá kráska byla 3. dubna s pouty na rukou vyvedena z paluby letadla mířícího do USA, protože fyzicky i slovně napadla policistu a personál aerolinií, na něž údajně plivala a ječela.

Foto: ČTK

Modelka si vyslechla obžalobu přímo před policejní stanicí.

Článek

Její advokát Simon Nicholls sdělil, že modelka bude souzena v Londýně 20. června. Před soudem bude čelit pěti obviněním, a to třem za napadení policistů, jednomu za obtěžování a také za urážku členů posádky. "Slečna Campbellová je trpce zklamána, že ji prokuratura informovala, že bude soudně stíhána pro několik přestupků. Respektuje však toto rozhodnutí a doufá, že tento případ se rychle vyřeší," uvedl advokát.

Prohlášení četl novinářům před policejní stanicí, kde si modelka vyslechla obžalobu. Jaký trest jeho slavné klientce hrozí, Nicholls neuvedl. Incident se odehrál poté, co Campbellová, která si nechala zaregistrovat dvě zavazadla, nastoupila do letadla mířícího do Los Angeles. Personál v kabině první třídy jí sdělil, že jedno ze zavazadel se ztratilo.

Modelka vybuchla vzteky a začala ječet sprosté nadávky

"Copak nedokážete nic udělat správně? Okamžitě naložte do tohoto letadla všechna má zavazadla," křičela prý zplna hrdla. Posádku letounu British Airways údajně zahrnula peprnými nadávkami jako "Vy zatracení pitomci" a na spolucestující prý ječela: "Co čumíte?"

Když incident začal nabírat na obrátkách, jeden z členů posádky se pokusil ji uklidnit, zatímco letušky se prý rozplakaly. Ozbrojený policista vyvedl Campbellovou z letadla. Byla zadržena kvůli podezření z útoku na policejního důstojníka a později byla propuštěna na kauci. Podle svědků plivla jednomu policistovi do tváře a další kopala a mlátila pěstmi.

Není to poprvé, co se modelka dostala do konfliktu s policií

V roce 2000 například skončila u soudu v kanadském Torontu kvůli napadení své asistentky. Té nakonec zaplatila nezveřejněný finanční obnos a slíbila, že bude absolvovat kurzy sebeovládání. V roce 2006 byla Campbellová v New Yorku zatčena za napadení své hospodyně.

Loni v lednu byla zase odsouzena k pěti dnům veřejných prací a k absolvování kurzu sebeovládání za napadení své služebné. Campbellová se hájí tvrzením, že za její agresivitou se skrývá přetrvávající odpor vůči otci, který ji jako dítě opustil.

Reklama

Výběr článků

Načítám