Hlavní obsah

Bývalý německý tenista Becker se stěhuje do Švýcarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Po řadě problémů s německým finančním úřadem se rozhodl bývalý špičkový tenista Boris Becker přestěhovat do Švýcarska. Nový domov si vyhlédl v kantonu Zug se stejnojmenným hlavním městem. Důvodem odchodu 35letého tenisty jsou lepší daňové podmínky a nová firma založená společně s obchodním partnerem Hansem-Dieterem Clevenem.

Foto: HZS ZLK
Článek

"Na nový život ve Švýcarsku se velmi těsím. Samozřejmě nadále ale zůstávám Němcem," uvedl Becker ke svému rozhodnutí. Zug je vyhledávanou oblastí pro zahraniční podnikatele. Vedle proslule nízkých daních sem přitahuje cizince i překrásná příroda nevelkého kantonu. "Pro Švýcarsko hovořilo rozumné daňové zatížení," připustil dále společník tenisové hvězdy Cleven, který obchoduje v této alpské zemi už 27 let.

Nový život

Becker skončil s tenisem v roce 1999 a na kurtech si vydělal 25 milionů dolarů. Nevyhnuly se mu však problémy s daněmi a za jejich krácení při loňském procesu skončil málem ve vězení. Nakonec dostal podmínku na dva roky, doplatil daně ve výši 3,1 milionu eur a půlmilionovou pokutu. Když se před dvěma lety rozvedl s Barbarou, prodal vilu v Mnichově v ceně zhruba čtyř milionů eur a bydlel v apartmá jednoho z mnichovských luxusních hotelů.

V Zugu si chce Becker nejprve koupit byt a poté se poohlédnout po nějakém sídle. Švýcarsko se stalo v posledních letech zemí zaslíbenou také dalších Němců, například závodníka formule 1 Michaela Schumachera a cyklisty Jana Ulricha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám