Hlavní obsah

Bylo toho na vás letos moc? Můžete se vyřvat na Islandu z pohodlí domova

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Island je pozoruhodné místo, které ročně přiláká mnoho turistů. Snad ale právě kvůli své odlehlosti se ostrov nezapomíná neustále připomínat nápaditými kampaněmi, které mají turisty přilákat. V té poslední můžete nahrát svůj křik, který bude následně puštěn přes reproduktory v islandské přírodě.

Foto: Looks Like You Need To Let It Out

Jeden z reproduktorů umístěný u vodopádu Skógafoss

Článek

Rok 2020 se v mnohém vymyká a řada lidí je z toho frustrovaných. A nic neuvolní stres tak, jako vykřičet svůj hněv a frustraci do světa. A když už vykřičet, tak pořádně do rozlehlého velkého prostoru.

Alespoň to si myslí tvůrci kampaně „Looks like you need to let it out“ (Vypadá to, že to ze sebe potřebujete dostat). „Tenhle rok toho na vás bylo hodně a vypadá to, že potřebujete perfektní místo, kde byste mohli vypustit svou frustraci ven. Nějaké velké, rozlehlé a nedotčené místo. Vypadá to, že potřebujete Island,“ tvrdí.

Na odlehlá místa na Islandu umístili sedm silných reproduktorů, které lidé mohou sledovat na stránkách v přímém přenosu.

Pak už jen stačí stisknout žluté tlačítko, nahrát svůj křik a čekat až se rozlehne islandskou divočinou. Následně dostanete i videozáznam se svým křikem.

Teď je na připomenutí Islandu správná doba

„Chceme přitáhnout pozornost možných turistů k faktu, že cestování na Island je relativně bezpečné a že tu můžete poznat nádhernou přírodu bez davů. To je něco, o čem si myslíme, že turisté budou vyhledávat, až turismus zase naroste,“ uvedla ředitelka agentury Promote Iceland Sigríður Dögg Guðmundsdóttirová pro server Iceland Review.

Sami Islanďané přivítali kampaň se smíšenými pocity. Kritikům nejvíce vadí, že je kampaň příliš potrhlá a že by mohla rušit jinak téměř nepřerušované ticho a klid v přírodě. Tvůrci kampaně však vysvětlují, že hlasitost reproduktorů byla nastavena tak, aby křik byl slyšet pouze v jejich bezprostředním okolí.

Počůrejte náš reklamní leták a dostanete slevu, vyzývá zákazníky IKEA

Koktejl

„Je důležité přitáhnout pozornost lidí k výhodám Islandu právě teď. Mnoho jich sní o časech, kdy zase budou moci cestovat a mnozí dokonce už plánují své výlety. A toho chceme být součástí,“ dodala Guðmundsdóttirová.

Reklama

Výběr článků

Načítám