Hlavní obsah

„Byla to čirá hrůza, švagrová začala ječet.“ Brit strašil ženy oděný v latexovém obleku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vžila se pro něj přezdívka Somerset Gimp – to podle místa, kde „řádil“, a latexového obleku, který nosil. Brit Joshua Hunt strašil ženy, které na něj náhodou narazily, když se procházel po ulicích v nevšedním oblečení určeném primárně pro erotické hrátky. Nyní ho soud uznal vinným z úmyslného obtěžování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletý Hunt, jenž pracuje jako zahradník, měl vyděsit několik žen v rámci dvou incidentů, k nimž došlo letos v květnu. Jedna ho viděla, jak se svíjí na zemi, druhá se prý po děsivém setkání třásla a ustavičně plakala, informuje BBC.

„Nikdy jsem nic takového neviděla,“ okomentovala jedna z Huntových obětí Lucy Lodgeová. Ta údajně měla za to, že se ji muž pokusí unést, následkem incidentu byla natolik vyděšená, že nemohla ani spát.

„Viděla jsem osobu ve velmi těsném černém oblečení a s maskou na obličeji. Byla také velmi těsná a černá a v místě očí měla dva bílé křížky,“ doplnila žena, která v tu dobu zrovna projížděla kolem v autě. „Když jsem dorazila domů, prožila jsem hraniční panický záchvat,“ vylíčila.

Jen o den později, krátce po půlnoci 9. května, došlo k druhému incidentu. Samantha Brownová se vracela domů z práce se svou švagrovou a další kolegyní, když všechny spatřily muže v černém oděvu a s maskou.

„Moje švagrová začala ječet. Musela jsem zrychlit, abych kolem té osoby projela, ona ale přiskočila k mému autu,“ vzpomíná Brownová s tím, že prožila okamžiky čiré hrůzy.

Bránil se duševním zdravím

Policie krátce po nahlášení viníka chytila. Strážníci Hunta našli v obci Bleadon, kde k incidentům došlo, když parkoval se svou dodávkou v poli. V jeho vozidle objevili dámské spodní prádlo, masky a rukavice, ale i deník, do nějž si Hunt zaznamenal povídku o osobě jménem Jack, která si koupí černý latexový oblek.

Muž zprvu obvinění odmítal s tím, že latexový oblek ani nevlastní. Později policistům řekl, že jeho duševní zdraví na tom není nejlépe, bojuje sám se sebou, a v noci se proto oblékal do tmavého oblečení, aby splynul s okolím a byl v přeneseném slova smyslu neviditelný.

„Omlouvám se. Souhlasím, že to, co jsem dělal, bylo děsivé, ale nikdy nebylo mým záměrem způsobit komukoliv újmu,“ uvedl Hunt.

Soud nakonec muži nařídil, aby zaplatil pokutu ve výši 100 liber (přes 2800 korun), každé z poškozených pak kompenzaci ve výši 200 liber (přes 5600 korun), a navrch musí ještě uhradit soudní výlohy ve výši 620 liber (přes 17 500 korun).

„Uznávám, že už jste si vysloužil trest, strávil jste nějaký čas ve vězení a přišel jste o dobrou pověst, což vás jistě poznamená na zbytek života,“ vysvětlila soudkyně Joanna Dickensová, proč se rozhodla muže neposlat za mříže.

Ruský lupič ukradl školákovi telefon, do latě ho srovnal penzista

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám