Hlavní obsah

Buvolí stádo zachránilo svého člena obklíčeného lvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průvodci Jontymu Bozasovi se v přírodní rezervaci Mala Mala v Jihoafrické republice podařilo zachytit unikátní záběry zvířecí říše. Buvolí stádo se na nich vrací pro svého člena, kterého původně ponechalo jeho osudu v obklopení devítičlenné skupinky lvů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Video Bozas, pocházející z jihoafrického města Hoedspruit, natočil 22. srpna během safari s turisty, které v přírodní rezervaci provázel.

Na záběrech je vidět, jak lvi skáčou na hřbet osamoceného buvola a pokoušejí se ho strhnout na zem. Za normálních okolností by s ohledem na počet lvů byly dny sudokopytníka sečteny, díky loajálnímu stádu, které kočkovité šelmy odehnalo, však tentokrát zůstal naživu. Naopak jedna šelma to schytala buvolím rohem a skončila v přemetech.

„Když se lvům podařilo vyčlenit jednoho buvola, většina stáda odběhla. Jakmile ale zaslechli jeho volání o pomoc, vrátili se ho zachránit,“ popsal situaci Bozas.

„Měli jsme štěstí, že jsme mohli něco takového spatřit. A že jsem to zachytil na video, je skvělý bonus,“ dodal Jihoafričan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám