Hlavní obsah

Britští manželé trefili jackpot, když slavili třicáté výročí svatby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprosto dokonalý dárek dostali manželé Debbie a Richard Nuttallovi z Colne v anglickém hrabství Lancashire ke třicátému výročí svatby – trefili jackpot. Sice jen z poloviny, protože správnou kombinaci čísel měla ještě jedna sázenka podaná ve Španělsku, i tak jim ale výhra změnila život. Jejich polovina totiž obnáší 61,7 milionu liber (asi 1,8 mld. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Debbie a Richard Nuttallovi

Článek

Nuttallovi zrovna trávili koncem ledna čas na kanárském ostrově Fuerteventura. „Byl druhý den naší dovolené a já jsem brzy vstával, abych ještě něco zařídil. V e-mailové schránce jsem našel zprávu od Národní loterie, že mám na svém loterijním účtu vzrušující novinku,“ vylíčil Richard svůj příběh v rozhovoru pro list Mirror.

„Přihlásil jsem se tedy a zjistil, že se nám zůstatek na kontě zvýšil o 2,60 libry (77 Kč),“ pokračoval s tím, že důvod ke vzruchu nevidí. Zaklapl tedy notebook a šel se s Debbie nasnídat. Zbytek dne trávili výletem po ostrově a loterii pustili z hlavy.

Mezitím ale přišel další e-mail s výzvou ke kontrole loterijního účtu. Mysleli si, že jde o duplicitní zprávu, Richard se ale přesto k účtu znova přihlásil.

„Byli jsme zcela ohromeni. Sdělovali nám, že jsme vyhráli přes 61 milionů liber,“ řekl dále Richard. Celé to prý vypadalo divně a napadlo jej, že půjde o závadu v systému, omyl nebo pokus o podvod.

Zkoušel proto zavolat na číslo loterijní společnosti, ale signál pro mobilní telefony byl v tu chvíli slabý, spojení stále padalo. Později se přes aplikaci WhatsApp Nuttallovi připojili do rodinné chatovací skupiny a požádali jednu z dcer, aby je určitě kontaktovala.

„Moje nejmladší se rychle ozvala a požádali jsme ji, aby se z Británie připojila na náš loterijní účet. Zadala přihlašovací údaje a pak už jen pořád opakovala: ó můj bože, ó můj bože, ó můj bože,“ pokračoval Richard. Dcera rodičům potvrdila, že opravdu vyhráli 61 milionů.

V losování americké loterie vyhrálo první cenu více než 3300 lidí

Koktejl

Nakonec se Nuttallovým podařilo spojit i s loterijní společnosti, když pronajatým autem popojeli na vyvýšené místo s lepším signálem. „Seděli jsme v sedadlech, poskakovali nahoru dolů a radostí bušili pěstmi do palubní desky. Auto se houpalo,“ vzpomínal Richard.

Nuttallovi poté z dovolené odcestovali, i když do jejího konce ještě zbývalo několik dní. Po návratu domů začali plánovat, jak s výhrou naloží.

Na prvním místě seznamu je nový rodinný dům v Británii a také prázdninový dům v Portugalsku. A Debbie dala v práci výpověď, zatímco Richard se brzy chystá do důchodu.

Támhle je koš, řekla loterijní společnost sázejícímu. Tiket osm miliard nevyhrál, zveřejněná čísla byla chybná

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám