Hlavní obsah

Britský politik dal muži ze seznamky telefonní čísla kolegů. Začaly jim chodit nahé fotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský konzervativní poslanec podlehl nátlaku muže, kterého poznal na online seznamce, a dal mu telefonní čísla na několik svých kolegů. Těm pak začaly chodit flirtující zprávy, a některým dokonce i nahé fotky.

Foto: Profimedia.cz

William Wragg

Článek

Hledat povyražení na gay seznamce v aplikaci Grindr se britskému poslanci Williamu Wraggovi velmi nevyplatilo. Potkal tam totiž muže, jenž vystupoval jako Charlie a s nímž si mimo jiné vyměnil několik intimních fotek.

Charlie však záhy začal Williama vydírat. „Vyptával se na lidi. Dal jsem mu některá čísla, ale ne všechna. Manipuloval se mnou a já jsem teď ublížil dalším lidem,“ řekl Wragg s tím, že kvůli kompromitujícím fotkám dostal strach.

Podle serveru BBC News tak neznámému muži dal kontakty na nejméně dvanáct lidí, mezi nimiž mají být kromě poslanců také jeden ministr a několik politických novinářů. A patří mezi ně i jeden bývalý poslanec, jenž Charlieho praxi popsal.

Kolumbijský politik přišel o práci. Sám přiznal, že nemá tušení, co dělá

Koktejl

Charlie jej kontaktoval přes aplikaci WhatsApp a tvrdil, že jej zná z parlamentu a dříve pracoval pro Wragga. Zprávy se nejprve točily právě kolem parlamentu, načež Charlie napsal, že je gay a zrovna je nezadaný. Když mu bývalý poslanec odpověděl, že je ve vztahu, přišly další flirtující zprávy a následovaly i explicitní snímky, po nichž muž Charlieho zablokoval.

Podle BBC podobnou praxi zaznamenali i další muži, jejichž čísla Wragg rozdal, ale dva z nich Charliemu údajně odpověděli naprosto stejně koncipovanými snímky.

Pochopení od kolegy

William Wragg si nyní sype popel na hlavu, a to nejen proto, že jeho kauzu budou posuzovat příslušné stranické orgány. „Ublížil jsem lidem tím, že jsem byl slabý. Měl jsem strach a teď jsem zahanbený. Moc mě mrzí, že moje slabost způsobila jiným lidem bolest,“ uvedl s tím, že původně se měl s mužem dokonce sejít na skleničku, ale nikdy k tomu nedošlo. Krátce po výhrůžných zprávách pak Charlieho účet na WhatsAppu zůstal nefunkční.

Ale přinejmenším zmíněný bývalý poslanec, jenž popsal Charlieho metody, má pro Williama Wragga pochopení. „Je mi ho hrozně líto, je to můj přítel. Soucítím s ním a v žádném případě k němu nechovám žádnou zášť. A chci, aby to věděl,“ citoval ho web BBC News.

Muž žaluje 27 žen o 1,7 miliardy kvůli tomu, jak na sítě psaly o randění s ním

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám