Hlavní obsah

Britský milovník zvířat trápí své sousedy. Chová lvy z českého cirkusu

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvířata má Reece Oliver v lásce zřejmě víc než své sousedy. Zatímco se britský milovník zvířat snaží vytvořit co nejkomfortnější prostředí pro své kočkovité šelmy, dva lvy a jednu pumu, jeho sousedi proti němu sepisují petice. Do celé věci se dokonce musely vložit úřady.

Foto: Zoo Brno

Reece Oliver chová lvíčata, která zachránil z českého cirkusu. Ilustrační foto

Článek

Osmadvacetiletý Oliver z obce Strelley v hrabství Nottinghamshire čelí stížnostem sousedů kvůli tomu, že na své zahradě chová dvě sedmiměsíční lvíčata Rockyho a Roru, které zachránil z českého cirkusu. K nim má ještě pumu jménem Rogue.

Jsou jako moje vlastní děti, říká chovatel

I když má Oliver na chov zvířat platnou licenci, sousedé se obrátili na městskou radu, protože se obávají o bezpečnost svých domácích mazlíčků i svou vlastní.

Městská rada na stížnosti sousedů zareagovala tím, že Olivera vyzvala, aby předložil žádost o povolení chovu zvířat na své farmě.

„Jsou jako moje vlastní děti. Nedovedu si představit, co bych dělal, kdyby městská rada mou žádost odmítla,“ reagoval chovatel na výzvu. Místní policisté přitom  spíše doporučili Oliverovu žádost zamítnout.

Pokud by totiž chovatel přeměnil pozemek způsobem, který navrhuje, aby mohl nadále kočky chovat, byl by to podle policistů i sousedů značný zásah do krajiny a rázu vesnice.

Chovatel slaví vítězství

Úřady přitom nebyly přesvědčeny, že by Oliver zvážil veškeré další možnosti úschovy dotčených zvířat. Nakonec však vše dopadlo v chovatelův prospěch, jak uvedl na svém facebookovém profilu, a chov velkých koček mu byl k nelibosti sousedů schválen.

Není to přitom poprvé co se chovatel dostal do křížku s úřady. Naposledy se zapletl do prodeje tučňáků na černém trhu. Nakonec ale stál na správné straně zákona a pomohl policii dopadnout překupníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám