Hlavní obsah

Britská armáda přijala do služby satanistu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské vojenské námořnictvo přijalo do služby prvního oficiálně registrovaného satanistu. Čtyřiadvacetiletý Chris Cranmer z Edinburghu nejenže slouží jako námořní technik na fregatě Cumberland, ale smí na její palubě beztrestně provozovat satanistické rituály.

Foto: Jan Sikora
Článek

"Cranmer přišel za svým velitelem s prosbou, zda by mohl veřejně projevovat svou víru," uvedl mluvčí královského námořnictva a vysvětlil, že armáda poskytuje rovné pracovní příležitosti a neexistuje v ní diskriminace ani v případě náboženského vyznání.

Chris Cranmer praktikuje satanismus od roku 1995. "Tehdy se mi do rukou dostala Satanská bible. Když jsem ji začal číst, pochopil jsem, že jsem byl vždycky satanistou, i když jsem si neuvědomoval," uvedl.

Dodal, že bude na ministerstvu obrany usilovat o to, aby se Církev Satanova stala v britských ozbrojených silách oficiálně uznaným náboženstvím.

Pokud se tak stane, bude muset velení britské armády povolit přijímat do služby i kaplany Církve Satanovy.

Církev Satanovu založil v roce 1966 v San Franciscu Anton Szandor LaVey, autor Satanské bible.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám