Hlavní obsah

Britové v zahraničí si mohou koupit vzduch z domova v láhvi

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli neustále se měnícím nařízením a nedávno objevené variantě koronaviru zůstává spousta Britů přes Vánoce v cizině. Britská společnost má však pro ty, kterým se stýská po domově, netradiční řešení. Nabízí jim láhev pravého britského vzduchu.

Foto: My Baggage

Firma nabízí čtyři základní vůně, zakooupit je však možné i vzduch z londýnského metra nebo typickou vůni fish and chips.

Článek

S netradičním dárkem vhodným pro stýskající si Brity přišla firma My Baggage, která se zabývá mezinárodní dopravou zavazadel a stěhováním. Firma nabízí půllitrové lahvičky uzavřené korkovou zátkou za 25 liber (zhruba 730 korun).

Lidé si mohu vybrat skotský, irský, velšský nebo anglický vzduch. V současnosti jsou však všechny kromě toho irského vyprodány. Dle firmy mají o lahvovaný vzduch zájem hlavně ti, kteří ho věnují jako zajímavý a vtipný dárek.

Firma prý může lahvovat vzduch i na zakázku z míst, které si zákazník sám vybere. Kromě toho nabízí speciální edice vzduchu z londýnského metra či vůni tradičních fish and chips z obchodu v Norfolku.

Slovenská firma nabízí tatranský vzduch v konzervách

Koktejl

K distribuci netradičního výrobku ji prý inspirovala studie, která dokazovala, jak je čich silně propojen s emocionálními vzpomínkami. „Doufáme, že možností nadýchnout se vzduchu z domova, ulehčíme lidem stesk po domově a pomůžeme jim se usadit v novém životě, ať už je to kdekoliv,“ uvedla firma.

I když jde v tomto případě hlavně o vtipnou marketingovou akci, My Baggage rozhodně není první (a asi ani poslední) firmou, která vzduch v láhvi nabízí. Kanadská společnost Vitality Air nabízí kanystry vzduchu ze Skalistých hor Číňanům (16 litrů za zhruba 1100 korun), švýcarská společnost Swissbreeze nabízí pro změnu svěží alpský vzduch (8 litrů vzduchu vyjde na 430 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám