Hlavní obsah

Britka spoléhala na antikoncepci, teď přivedla na svět trojčata

Novinky, pal

Příroda si občas dovede postavit hlavu. Své o tom ví 26letá Bethany Smithová z městečka Burton v anglickém hrabství Staffordshire. Měla už tři děti a další neplánovala, nechala si zavést nitroděložní tělísko. I přesto otěhotněla a přivedla na svět trojčata. A to v době, kdy v Británii naplno řádila pandemie koronaviru.

Foto: Novinky

Pro matku bylo nejtěžší, že za svými dětmi nemohla do porodnice ani na návštěvu. Ilustrační foto

Článek

Kadeřnice a studentka pedagogiky Bethany Smithová porodila 4. dubna během nejpřísnějších karanténních pravidel trojčata. Narodili se jí syn Arjan a dcery Kiren a Kirit. Děti přišly na svět císařským řezem.

Bethany už předtím vychovávala tři děti, sedmiletého Reubena, šestiletou Priu a čtyřletou Mari.

Po třech porodech si nechala zavést nitroděložní tělísko, v tomto případě však antikoncepce k velkému překvapení Bethany a jejího partnera Kaye selhala. Navíc ani u matčiny ani u otcovy rodiny se nenarodila dvojčata, natož pak trojčata. Narození trojčat je tak slovy matky „naprostým zázrakem“.

Nemohli jsme je ani políbit

O svém těhotenství se dozvěděla pozdě, až ve chvíli, kdy se jí přitížilo v práci a byla převezena do nemocnice. Ve 31. týdnu těhotenství přišla trojčata na svět, kvůli nízké porodní váze, která činila kolem 1,5 kilogramu však děti zůstaly v nemocnici ještě tři týdny napojené na dýchací přístroje.

V Ostravě se narodila trojčata, maminka dva dny před porodem okopávala brambory

Domácí

„Ta doba pro nás byla strašná, protože jsme je nemohli do nemocnice přijít ani navštívit. A my je tolik chtěli obejmout a políbit,“ vzpomínala Bethany na opatření, která v porodnici platila kvůli boji s pandemií koronaviru. Nyní však má děti doma a užívá si velké rodiny, po které původně netoužila.

Reklama

Výběr článků

Načítám