Hlavní obsah

Brit se pokusil uprchnout ze země na vodním skútru vybaven kuší

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestu dlouhou zhruba 150 kilometrů chtěl absolvovat hledaný 57letý Brit na vodním skútru. Muž, který se nacházel v Austrálii a čelí podezření ze zapojení do obchodu s drogami, se rozhodl uprchnout ze země na skútru a vybavený kuší. Jeho cesta však skončila neúspěchem, píše server Metro.uk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útěku ze země se dá použít mnoho způsobů, hledaný muž se však rozhodl pro dost netradiční způsob. Vyzbrojen kuší a kanystry s benzínem se vydal ze severozápadní části Austrálie směrem k ostrovu Papua Nová Guinea.

Jen několik kilometrů před cílem jej však dostihla spravedlnost a byl zatčen. „Dostali jsme tip, že se někdo na vodním skútru snaží ujíždět z Austrálie a je vyzbrojen kuší,” řekl mluvčí pohraniční policie Jo Crooks.

„Máme mnoho způsobů, jak zjistit pohyb do naší země nebo z ní. Každý, kdo by to chtěl zkoušet, ať se nejdřív zamyslí,” vyslal jasný vzkaz Crooks a dodal, že dosah ramena zákona po celé Austrálii je na špičkové úrovni a že policie neváhá použít všech prostředků a kontaktů, aby byli případní uprchlíci polapeni a předvedeni před soud.

Bude vydán zpět

O slovech mluvčího se koneckonců na vlastní kůži přesvědčil i hledaný Brit, který se podle policie dopustil „vážných deliktů spojených s drogami”. Policie jej dopadla v mělkých vodách, přepravila zpět do státu Queensland a v následujících dnech bude vydán do Západní Austrálie, kde se provinil.

Reklama

Výběr článků

Načítám