Hlavní obsah

Brazilský chodec po laně se prošel nad jedoucím vlakem

Když třicetiletý Caio Afeto z brazilského státu Espírito Santo narazil na útesy, mezi nimiž vede železniční trať, napadla ho šílená myšlenka přejít z jedné strany na druhou, zatímco pod ním pojede vlak. Brazilec věnující se chůzi na slacklinu (ploché pružné lano) ji nakonec zrealizoval a pořízené záběry jsou opravdu úchvatné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Provazochodec přešel po laně nataženém nad železniční tratíVideo: Caters News, AP

 
Článek

Obdivuhodný výkon předvedl nedaleko města João Neiva v průběhu září, pořízené záběry ale zveřejnil teprve před několika dny.

„Napadlo mě to poté, co jsem narazil na fotku, kterou v místě někdo vyfotil z jedoucího vlaku. Rozhodl jsem se proto po místě pátrat, a nakonec jsem zjistil, že se nachází pouhých 90 kilometrů od mého bydliště. Rád objevuji nová místa a toto mě opravdu zaujalo,“ svěřil se agentuře AP Afeto.

Pokud je „lajna” vysoko nad zemí (nad 10 metrů), říká se této disciplíně highline. Než na ni Afeto vstoupí, vždy několikrát prověří kotvící body, aby si zajistil maximální možné bezpečí a eliminoval rizika.

Musel se vypořádat s vibracemi

„Highline je směsicí několika pocitů. Nejdříve najdete místo, které vás vzruší a máte chuť ho zdolat, poté musíte celou akci naplánovat tak, aby byla co nejbezpečnější, a nakonec vás pohltí strach, úzkost a pochybnosti, jestli na dvou a půl centimetru širokém nylonovém popruhu dokážete v takové výšce balancovat,“ popsal Afeto.

„V tomto případě, když pode mnou projížděl vlak, jsem cítil silnou interakci s vnějším prostředím. S ohledem na silné vibrace a ohlušující hluk to bylo mnohem náročnější,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám