Hlavní obsah

Brazilská policie sama na zločince nestačí, pomáhá jí i Batman

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taubaté

Policie v brazilském Taubaté má novou posilu, do jejích služeb se zapsal dokonce sám Batman. Hrdina v černém kostýmu má předcházet tomu, aby místní děti propadaly zločinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilským policistům pomáhá Batman

 
Článek

Pod maskou se však neskrývá ani slavná filmová hvězda, ani samozvaný ochránce pořádku, ale Andre Luiz Pinheiro, 50letý policista ve výslužbě. A proti zločinu nebojuje tajnými zbraněmi jako komiksový hrdina, ale přednáškami na školách po celém městě.

Desítky malých dětí ho s nadšením poslouchají, když je varuje před riziky spojenými například s prodejem drog, nejpalčivějším problémem jihovýchodního brazilského města, kde je míra kriminality jednou z nejvyšších ve státě Sao Paulo.

Účinný boj jménem prevence

Ačkoli Pinheiro nebojuje se zločinem vlastními pěstmi, jeho snahy prý nejsou o nic méně účinné: "Nebojuji se zločinem přímo. Přesto ale věřím, že proti zlu bojuji formou prevence, když pomáhám dětem, aby se z nich nestali zločinci. To je má práce, to je má bitva."

Jedním z tvůrců nápadu, že by v boji proti kriminalitě mohl policii pomáhat superhrdina, je kapitán místní policie Warley Takeo. Podle jeho odhadů by podobné opatření mělo přinést dlouhodobé výsledky. Spolupráce se slavnou postavou by totiž měla pomáhat dětem při utváření morálních zásad.

"Policie jedná ve službách dobra a jejích služeb zase využívá stát. Vzhledem k tomu, že Batman také bojuje na straně dobra, rozhodli jsme se ho v prevenci proti kriminalitě využít,“ řekl kapitán Takeo.

Tento neobvyklý krok policie je podle deníku Daily Telegraph pouze malou součástí větších snah o zlepšení image města, kterému bohužel stále vládne násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám