Hlavní obsah

Brad Pitt má mírnou meningitidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americký herec Brad Pitt, který byl v pondělí přijat do nemocnice v Los Angeles, trpí podle lékařů mírnou formou virové meningitidy. Informaci potvrdila jeho mediální zástupkyně Cindy Guagentiová.

Článek

Jednačtyřicetiletý herec nastoupil do nemocnice Cedars Sinai  v pondělí v pozdních hodinách. [celá zpráva] Stěžoval si na příznaky chřipky. Lékaři u něj však diagnostikovali meningitidu. Přesto je Pitt od odpoledních středečních hodin již v domácí péči. "Je doma a je mu dobře," ujistila zástupkyně. Další podrobnosti o Pittovi nesdělila.

Herec se zřejmě nakazil uplynulý týden při návštěvě Etiopie, kam zavítal se svou filmovou kolegyní a domnělou milenkou Angelinou Jolieovou. Ta v zemi adoptovala holčičku. 

Typ nemoci, kterou Pitt trpí, se běžně vyléčí během jednoho týdne. Meningitida je přitom závažným onemocněním a nesmí se podcenit. Vzhledem k agresivní povaze nemoci mohou pacientovi zůstat i následky - jde například o postižení sluchu, zraku, epilepsii či trvalé poškození mozku.

Mezi rizikové faktory patří námaha, prochladnutí, psychická zátěž, pobyt mimo domov, pobyt v přeplněných místnostech, pasivní kouření, styl života a socioekonomické podmínky.

Reklama

Související témata:

Související články

Brad Pitt je v nemocnici

Jednačtyřicetiletý herec Brad Pitt je od pondělka v nemocnici. Den po návratu z Etiopie jej začaly sužovat příznaky chřipky. Informovala o tom v úterý večer...

Výběr článků

Načítám