Hlavní obsah

Bolivijská vláda pátrá po kocourovi, ztratil se na vnitrostátním letu

Bolivijská vláda spustila rozsáhlou pátrací akci, kvůli níž tento týden uspořádala i tiskovou konferenci živě přenášenou státní televizí. Zapojily se do ní čtyři vládní úřady a trvá už několik dní. Hledá se kocour, který se ztratil 8. prosince na vnitrostátní lince. Státní letecké společnosti kvůli tomu hrozí pokuta v přepočtu 10 000 dolarů (asi 230 000 Kč). Informoval o tom deník El País.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jsou mu tři roky, váží šest až sedm kilo, je šedobílý a má výraznou skvrnu na čumáku, slyší na jméno Tito, píše se ve zveřejněném popisu zvířete.

„Tito je určitě ještě naživu, může být v okolí letiště. Rozmístili jsme v jeho okolí jídlo a vodu, aby kocour neměl hlad, nejradši má tuňáka. Doufáme, že se brzy objeví,“ prohlásil na živě vysílané tiskové konferenci tento týden bolivijský ministr Edgar Montaňo.

Kocour se majitelce ztratil při cestě s bolivijskou státní leteckou společností BoA, která odmítla vzít zvíře na palubu, protože nebylo ve správném přepravním boxu. Muselo tak cestovat v nákladové prostoru, z něhož pak zmizelo.

Majitelka kocoura Andrea Iturriová rozjela také rozsáhlou pátrací akci na sociálních sítích. „Bolívie chce vědět, kde je Tito“, „Chudák majitelka, musí hrozně trpět,“ reagovali někteří uživatelé sociálních sítí.

Zrzavý černý pasažér. Letištní kontrola našla v kufru živou kočku

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám