Hlavní obsah

Bohuš Matuš se možná dá na kominíka

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvák Bohus Matuš, který před několika dny získal třetí místo v anketě Český slavík, touží po kariéře hudebního skladatele. Ještě ani neoschlo šampaňské na obalu jeho nedávno vydaného alba "Nestih´jsem říct" a už mluví o novém CD, na němž však budou pouze jeho vlastní písničky. Populární zpěvák je přesvědčen, že zpívání vlastních písniček patří u každého zpěváka k normálnímu vývoji.

Foto: Stanislava Dvořáková

Pohled do sálu ústeckého muzea na část rozsáhlého betlému od sázavského řezbáře Bedřícha Zbořila se 127 figurami.

Článek

"Můj posun je v tom, že až budu dělat nové cédéčko, tak si ho udělám úplně sám. Zjistil jsem, že pokud si ho člověk sám nepřipraví, není nikdy maximálně spokojený," řekl Matuš.

Písniček má v zásobě dost

"Zpěvák by si prostě měl zpívat svoje písničky. A já mám v archívu svých písniček dost. Samozřejmě netuším, jestli se moje písničky budou líbit. Může se pak stát, že si položím otázku, zda nemám jít místo skládání raději dělat kominíka," dodal zpěvák.

Pokusy skládat - hity, nebo odrhovačky?

Svým odhodláním skládat vlastní písničky však zpěvák neruší spolupráci s renomovanými hudebními skladateli, na jejichž adresu pěje pouze samou chválu.

"Karel Svoboda i Jirka Škorpík, kteří pro mě píšou, jsou skvělí. Ale já mám také skladatelské ambice. Bude to dřina, protože skládání je strašně těžké. Pár lidí mi řeklo, že moje texty jsou zaručené hity, jiní je označili za příšerné odrhovačky. Uvidíme, jak to dopadne," usmál se Matuš.

Reklama

Související články

Bohuš Matuš : Hledám starší slečnu

"Před dvěma měsíci jsem se rozešel s dvacetiletou přítelkyní. Dohodli jsme se, že půjdeme každý svou cestou, protože deset let věkového rozdílu mezi námi bylo...

Výběr článků

Načítám