Hlavní obsah

Boeing dostal smyk a se 139 lidmi na palubě sjel z ranveje

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Národní úřad pro bezpečnost dopravy ve Spojených státech koncem minulého týdne zveřejnil záběry z letecké nehody, která se stala koncem dubna letošního roku. Dopravní letadlo společnosti Southwest Airlines tehdy dostalo smyk na mokré ranveji letiště Midway v Chicagu.

Článek

Z přistání letu Southwest Airlines 1919 z Denveru se 26. dubna 2011 stalo drama. Boeing 737-700 v dešti dosedl na ranvej, ale stále se pohyboval příliš rychle. Minul tedy vyhrazenou dráhu a vjel přímo do rozmoklého trávníku.

Na palubě bylo v tu dobu 134 cestujících a pět členů posádky, ale nikdo nebyl naštěstí zraněn. Dokonce i letadlo bylo poškozeno jen lehce.

Národní úřad pro bezpečnost dopravy zahájil důkladné vyšetřování a teprve v pátek 7. října zveřejnil video, které natočila bezpečnostní kamera na ranveji, uvedla regionální televize WLS. Záběry sice nejsou zcela kvalitní, ale je na nich jasně vidět, jak letadlo po mokrém povrchu sklouzlo a neudrželo svou původní trasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám