Hlavní obsah

Blesk seškvařil obří sochu Ježíše, Američané se bojí zlého znamení

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znamení, či jen běžná bouře? Věřící Američané se nemohou shodnout. Skoro devatenáctimetrovou sochu Ježíše zvanou Král králů, nacházející se v americkém státě Ohio, doslova usmažil blesk. Socha vytvořená z polyuretanové pěny a skelného vlákna zmizela v desítkách vteřin a zbyla z ní jen železná konstrukce.

Článek

Socha postavená roku 2004 se rychle stala jednou z nejznámějších staveb v celém Ohiu. Tyčila se přímo u luteránského kostela stojícího u dálnice 75.

Dílo vysoké 18,9 metru a široké 12,2 metru znázorňovalo horní část Ježíšova těla a mezi Američany mělo přezdívku Touchdown Jesus. Spasitel měl totiž ruce rozepjaté do stejného gesta, jakým rozhodčí znázorňuje v americkém fotbale touchdown.

Oheň se ze sochy rozšířil na přilehlou budovu, ale byl naštěstí udržen v oblasti podkroví, a tak nikdo nebyl zraněn. Škoda na soše byla vyčíslena v přepočtu na zhruba pět miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám