Hlavní obsah

Blankytně modrý čáp se usadil na komíně v německé vesnici

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brandenburg

Malá poklidná obec Biegen ve východním Německu obvykle nepatří mezi turisticky vyhledávaná místa. To se však může nyní změnit, na jednom z místních komínů se usadil čáp s modrým peřím.

Článek

Peří čápa skutečně poutá pozornost barvami od světlé až po tmavě modrou. Ochránci přírody ze sdružení Oder-Spree však nad podivným zbarvením ptáka kroutí hlavami. Domnívají se, že by se mohlo jednat spíš o nehodu než o přírodní úkaz.

„Je pravděpodobné, že se jedná o ptáka, který si hledá potravu na různých skládkách odpadu. Mohl se obarvit právě tam,“ řekl ochránce Lutz Ittermann.

Čápa mohl někdo obarvit záměrně

Místní se zároveň obávají, že netradiční barva peří ptáka je dílem člověka. „Počítáme i s variantou, že čápa někdo úmyslně obarvil,“ řekli obyvatelé obce Karl-Heinz Kochan a Joachim Schulze.

Modrého opeřence obyvatelé zpozorovali minulou sobotu a od té doby poutá pozornost širokého okolí.

Všechny zároveň zajímá, jakou má čáp šanci na spáření a jestli by jeho potomci mohli být zbarveni po otci. Podle médií totiž o unikátního modrého jedince projevila zájem jedna z místních čapích samiček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám