Hlavní obsah

Blair konečně otevře svůj e-mail

Novinky, Rostislav Matulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský premiér Tony Blair, notoricky známý svou neobratností při užívání počítačů, se tento měsíc konečně pokusí vyrovnat s nároky věku informačních technologií a vyzve veřejnost, aby jej kontaktovala na osobní e-mailové adrese. Na webové stránce Downing Streetu www.pm.gov.uk bude konto zveřejněno a zprovozněno koncem srpna.

Foto: Robert Vano

Helena Vondráčková vydává nové CD a DVD.

Článek

Premiér tímto krokem reaguje na kritiku vůdců opozičních stran, kteří disponují e-mailovými adresami už dávno a nevynechají příležitost, aby předsedovi vlády jeho "zaostalost" nepřipomněli.

I když však Britové budou nyní moci bombardovat Blaira svými vzkazy a komentáři z osobních počítačů, podle Downing Street se neočekává, že by premiér četl veškerou korespondenci. Do Blairova úřadu chodí ročně asi půl miliónu dopisů, což představuje průměr 1370 listin.

Blair těsně před nástupem k moci v roce 1997 sliboval internet do všech škol a sám začal navštěvovat počítačový kurs. Později však přiznal, že patřil k jeho nejhorším frekventantům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám