Hlavní obsah

Bezpečnostní kamera zachytila explozi laptopu v kanceláři

Laptop explodoval v prázdné kanceláři ve městě Letchworth v anglickém hrabství Hertfordshire. V místnosti následně vypukl požár, o kterém se majitel kanceláře dozvěděl prostřednictvím mobilního telefonu, jenž měl napojený na požární hlásič. Poničená kancelář bude podle agentury AP mimo provoz až šest měsíců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na stole explodoval laptop a podpálil celou kancelářVideo: AP

 
Článek

Steve Paffett zrovna spal, když ho probudil alarm na mobilním telefonu. Muž ihned spustil aplikaci, která propojovala jeho telefon s bezpečnostními kamerami v kanceláři a ihned věděl, co se děje.

„Byl jsem v šoku. Vstal jsem a snažil se nepanikařit. Rychle jsem na sebe hodil nějaké věci, popadl mobil, klíče a peněženku a pádil jsem do práce. Po cestě jsem na místo přivolal bezpečnostní složky,“ popsal situaci serveru thecomet.net.

Vzniklý požár se mu nakonec pomocí dvou hasicích přístrojů podařilo zlikvidovat ještě předtím, než dorazili hasiči. Paffett uvedl, že jeho firma bude kvůli následkům požáru až půl roku mimo provoz. „Přízemí je zničené a celá budova je špinavá od popela a zapáchá kouřem,“ svěřil se.

Nyní se podnikatel snaží ostatní varovat, aby podobným incidentům předešli. „Nikdy nenechávejte laptop nebo mobil v nabíječce přes noc, takhle to dopadá. Pokud je zařízení zapnuté, je to v pohodě, ale když ho vypnete, nezapomeňte ho z nabíječky vytáhnout,“ vysvětlil.

„Myslím si, že si jen malá část z nás uvědomuje, že máme kolem sebe potenciální 'bomby'. Kdybych u toho laptopu seděl, jsem si jistý, že by mi to popálilo obličej nebo mě to možná i usmrtilo,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám