Hlavní obsah

Bezos ocenil zpěvačku Partonovou za dobročinnost. Poslal jí 2,4 miliardy

Slavná americká country zpěvačka a filantropka Dolly Partonová získala cenu v hodnotě 100 milionů dolarů (2,4 miliardy Kč) od zakladatele internetové společnosti Amazon a jednoho z nejbohatších lidí na světě Jeffa Bezose. Informovala o tom agentura Reuters. Ocenění nazvané Bezos Courage & Civility Award je poctou pro ty, kteří „hledají řešení s odvahou a laskavostí,“ okomentoval cenu Bezos.

Foto: ČTK

Dolly Partonová

Článek

Miliardář, který je rovněž vlastníkem vesmírné společnosti Blue Origin, oznámil udělení ceny společně se svou partnerkou Lauren Sanchezovou. Ta na Instagramu následně napsala, že Partonová je „ženou, která daruje srdcem a v jejíž práci jsou hlavními aspekty láska a soucit“. „Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, jaké všechno dobro vykoná s těmi 100 miliony dolarů,“ dodala.

Královna country hudby na udělení ceny reagovala ve videu zveřejněném na internetu se slovy: „Cože! Říkali jste 100 milionů?“ „Myslím si, že lidé, kteří mohou pomáhat, by měli dát své peníze tam, kam je táhne jejich srdce. Udělám, co bude v mých silách, abych s těmi penězi udělala mnoho dobrých věcí,“ dodala Partonová.

První dáma americké country složila tisíce písní, mezi ty nejslavnější patří I Will Always Love You (proslavila ji Whitney Houstonová), Jolene, Coat of Many Colors či My Tennessee Mountain Home.

Reklama

Související témata:
Dolly Parton

Výběr článků

Načítám