Hlavní obsah

Berlusconi zakázal vysílání reklamy s lesbickou tematikou

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi, který je známý svými milostnými eskapádami, zakázal televizním stanicím vysílat novou reklamu na Renault Twingo. Důvody si nechal pro sebe, ale zřejmě mu nebyla úplně po chuti lesbická tematika, která se v reklamě objevila.

Článek

Půlminutový spot znázorňuje seznámení blondýnky a brunetky na večírku, přičemž blondýnka v ložnici tmavovlásku obelstí. Zaváže jí oči šátkem a vezme si na sebe její již svlečený svršek ve kterém kráčí ke svému automobilu, s nímž po brunetce barevně pěkně ladí. Motto dámského automobilu Renault Twingo Miss Sixty zní: „Nové Twingo Miss Sixty je holčičí záležitost“.

Reklama však vyvolala vlnu diskuzí i mezi samotnou homosexuální menšinou v Itálii. Někteří spot vnímají jako útok na lesbičky, zatímco jiní jej považují za příjemnou změnu.

Tvůrce spotu Daniele Tranchiniová uvedla: „Chtěli jsme vytvořit originální reklamu, která by byla zábavná a zároveň nebyla vulgární. Věřím, že se nám toho podařilo dosáhnout. Chytré je, že si každý myslí, že reklama půjde určitou linií, ale nakonec se to celé zvrtne. Skvělé, nemyslíte?“

Reklama

Výběr článků

Načítám