Hlavní obsah

Baru došla trpělivost s agresivní mládeží. O víkendech pouští jen lidi nad 30 let

Groveport

Podnik Donerick’s Pub v americkém státě Ohio měl již dost stále častějších potyček, k nimž v něm a jeho bezprostředním okolí docházelo. V ty nejexponovanější časy, tedy v pátek a sobotu večer, tedy zavedl věkový limit pro vstup. Dovnitř se dostanou jen lidé starší než třicet let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bar Donerick’s Pub v malém městečku Groveport, jež leží na okraji aglomerace Columbusu, hlavního města státu Ohio, vzbudil na začátku měsíce značnou kontroverzi a debatu, když se rozhodl v pátky a soboty zakázat vstup lidem, kteří jsou mladší než třicet let, informoval server Fox Business.

Podle prohlášení na Facebooku se k tomu provozovatel rozhodl proto, aby zákazníkům zajistil bezpečí. Podle všeho totiž v podniku a jeho okolí stále častěji docházelo k různým potyčkám.

Bar sice žádný konkrétní případ neuvedl, ale obecně se má za to, že onou příslovečnou poslední kapkou byl incident, k němuž došlo tři dny před oznámením a jehož krátký videozáznam se dostal na sociální sítě i s určením polohy a označením Donerick’s Pubu. Tehdy se do sebe venku před barem pustily dvě ženy, z nichž jedna byla zcela nahá.

„Lepší by bylo 35 let“

Rozhodnutí podniku vzbudilo vcelku značné pozdvižení a diskusi, a to nejen na facebookovém profilu Donerick’s Pubu. Mnozí lidé to považují za jasnou diskriminaci, ale jiní zase tento krok chválí, a dokonce by věkovou hranici ještě zvýšili. „Lepší by bylo 35 let, tato generace je prostě zmatená,“ komentovala to jedna žena.

Zákaz vstupu mladým ovšem nemusí být definitivní. „Chceme lidem poskytnout fajn prostředí, kde se mohou pobavit. Vyzkoušíme různé věci a uvidíme, co bude fungovat nejlépe, aby všichni byli v bezpečí. Bezpečnost zákazníků je u nás na prvním místě,“ komentoval podnik současné rozhodnutí.

Někteří lidé navrhovali zavést například dress code, ale podle jiných by to stejně nefungovalo. „Nic by to nezměnilo. Krocana můžete navléct do smokingu, ale pořád to bude krocan,“ odtušil jeden z diskutujících a zdůraznil, že jedna z dívek ve rvačce na sobě stejně neměla vůbec nic. „No, jedno je jisté: když přišla i odcházela z budovy, tak oblečení ještě měla,“ odpověděli mu provozovatelé.

Jak se nové nařízení nakonec osvědčí, ukáže až čas, ale podle ohlasů na sociálních sítích se zdá, že by se to nakonec mohlo obrátit proti samotnému baru. „V žádném případě nebudu podporovat podnik, který diskriminuje na základě věku,“ rozhořčila se například jedna mladá žena.

Jihokorejské restaurace čím dál častěji zavádějí zóny, kam nesmějí děti

Koktejl

Výběr článků

Načítám