Hlavní obsah

Babička bojuje proti neukázněným řidičům s fénem v ruce

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co dělat, když dopravní značení nepomáhá? Vzít do ruky fén a sednout si ke krajnici. Alespoň podle Patti Baumgartnerové z amerického městečka Polson ve státě Montana. Ta kvůli obavám o bezpečnost svých vnoučat a dalších dětí umravňuje neukázněné šoféry, a dokonce si vysloužila ocenění od místní policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Baumgartnerová je spokojenou babičkou a ráda bere svoje vnoučata na procházky. V okolí jejího domu se však co chvíli prožene auto ve vysoké rychlosti. Ve snaze umravnit řidiče si tak žena sedla do křesla u krajnice, do ruky si vzala fén a napodobovala měření rychlosti.

Úsměvný kousek Baumgartnerové vyfotil její syn Tim a fotografii následně sdílel na sociální síti. Snímek se dostal i na policejní oddělení, jež se rozhodlo reagovat.

Dostala klobouk a odznak

„Máme tady s rychlostí problém a myslím, že je fajn, že se nám místní obyvatelé pokouší pomoct i za využití kreativních řešení,” říká strážník Noah Pesola, jenž ženě udělil titul čestného strážníka.

„Není to oficiální titul, ale nevím, co jiného bychom mohli udělat. Snaží se pomáhat svému okolí a chránit děti, tak jsme ji alespoň předali policejní klobouk a odznak, aby vypadala důvěryhodněji,” dodává Pesola.

Ačkoliv není jasné, zda řidiči opravdu na ženu u krajnice reagují a zpomalují, seniorka hodlá v „měření rychlosti” pokračovat. „Minimálně budu vytvářet povědomí o tom, že se s tímhle problémem musíme potýkat,” dodává babička s fénem v ruce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám