Hlavní obsah

Automobilové a motocyklové skvosty sklízely u Hluboké obdiv diváků

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky příznivců automobilových veteránů si nenechaly v sobotu dopoledne ujít start 275 historických aut a motorek na už 46. ročníku mezinárodní soutěže historických vozidel od kempu Křivonoska u Hluboké nad Vltavou.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Obdiv sklízel i nádherný Renault.

Článek

Jde o největší závod podobného typu ve střední Evropě a v letošním roce dorazilo na start 147 motocyklů a 128 automobilů z pěti států.

Foto: Vladimír Vácha

Na Křivonosku dorazili i budějovičtí hasiči s historickou pragovkou.

„Nejstaršími přihlášenými vozidly jsou český motocykl Laurin & Klement T.B. z roku 1901 Petra Hošťálka a francouzský automobil Peugeot 63A z roku 1904. Soutěžící se vydají na trať dlouhou 95 km směrem přes Hlubokou, Munice, Olešník, kde je čeká zvláštní zkouška, Dříteň, Temelín, Albrechtice, Chřešťovice do Písku,“ popsal Právu těsně před startem dopolední etapu ředitel závodu Pavel Hartl.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Posádku Maxwellu z roku 1910 tvořily Věra Geislerová a Lucie Tupáčková.

Dodal, že z Písku vyrazí závodníci zpět kolem půl druhé odpoledne a na hlubocké náměstí dorazí kolem třetí.

„Už se nemůžu startu dočkat, po zimě jsem pořádně natěšená. Na Křivonosce jsem už asi po jedenácté a je to nádhera,“ pochvalovala si Věra Geislerová z jičínského autoklubu.

Na trať vyrazila s kamarádkou Lucií Tupáčkovou v americkém Maxwellu z roku 1910. Samozřejmě obě dámy usedly za volat v dobovém oblečení.

Reklama

Výběr článků

Načítám