Hlavní obsah

Autem, na kole i po svých. Policista naháněl zločince jak v akčním filmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský policista z anglického města Rotherham vynaložil veškeré úsilí, aby dopadl unikajícího podezřelého. Ovšem nebýt všímavého mladíka, který mu půjčil své kolo, možná by prchajícího muže nikdy nedostihl.

Britský policista si při pronásledování podezřelého půjčil koloVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Policisté z města Rotherham, které leží v hrabství Jižní Yorkshire v těsné blízkosti Sheffieldu, naháněli 10. dubna dva muže, kteří se snažili uniknout v autě, u nějž panovalo podezření, že je kradené.

Vůz se pohyboval rychlostí až téměř 130 kilometrů za hodinu v místech, kde je povolena pouze padesátka, a riskantně manévroval. Následně došlo ke kolizi, po níž se jeden z podezřelých dal na útěk. Policista ve službě se vydal za ním, ale kdoví, jak by dopadl, kdyby na ulici nestál všímavý mladík, jenž ochotně nabídl své jízdní kolo.

S jeho pomocí a po následné honičce přes ploty u okolních domů se nakonec na jedné z místních zahrad podařilo prchajícího pětadvacetiletého muže dostihnout. Dalším šetřením vyšlo najevo, že vůz byl skutečně nedávno nahlášen jako ukradený, ale také, že muž byl podle všeho zapleten do loupeže, při níž byly ukradeny šperky v hodnotě 90 tisíc liber (téměř 2,7 milionu korun).

Po druhém podezřelém se stále pátrá, protože se mu nakonec podařilo uniknout. Ale policisté z hrabství Jižní Yorkshire pátrají rovněž po mladém muži s kolem, bez jehož pomoci by honička nebyla úspěšná.

„Jeho rychlé myšlení nám pomohlo zadržet muže podezřelého z krádeže,“ uvedla vrchní inspektorka Cherie Buttleová a dodala, že by duchapřítomnému mladíkovi ráda osobně poděkovala.

Chytil je všechny. Britskému policistovi neutekl za šest let jediný zločinec

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám