Hlavní obsah

Australanka nemůže dostat milionové dědictví, protože nemá práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletá Australanka je technicky milionářkou. Ve skutečnosti však musí Clare Brownová pobírat podporu. Když jí totiž její otec odkázal 12 milionů australských dolarů (zhruba 195 milionů korun), podmínil to tím, že si jeho dcera musí najít práci a přispět něčím společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Místo, aby si užívala luxusního života, bydlí mladá žena se svou partnerkou a malou dcerkou na předměstí Sydney v malém omšelém domku.

„Říkám si zkrachovalá milionářka, protože jsem neustále bez peněz a nic s tím nemůžu udělat,“ uvedla Brownová pro pořad A Current Affair australské televize 9Now.

Než její otec zemřel, založil svěřenecký fond, který spravuje jeho jmění. Po smrti otce měl majetek ve výši 12 milionů australských dolarů (zhruba 195 milionů korun) připadnout Brownové, jenže v závěti jsou dvě klauzule, kvůli kterým peníze zatím vyplaceny nebyly.

Otec si vymínil, že Brownová podědí jeho majetek až ve chvíli, kdy bude mít stabilní zaměstnání a něčím přispěje společnosti. Brownová je ovšem bez práce, tvrdí, že je to kvůli jejímu zdravotnímu stavu.

Trpí ADHD, nemůže kvůli tomu řídit a není prý schopná si pořádně pamatovat ani ty nejzákladnější věci. Její rodina i právníci ovšem trvají na dodržení obou podmínek.

Rodiče v Indii žalují syna a snachu, nedočkali se vnoučat

Koktejl

„Rozumím tomu, proč ti lidé chtějí, abych byla funkčním členem společnosti. Nicméně když se podíváte na mou diagnózu, tak si uvědomíte, že se to nikdy nestane,“ uvedla Brownová. „Chci, aby mi dali, co je po právu moje. Trpím. Můžete, prosím, zastavit celou tu věc se sháněním práce?“ dodala.

Její rodina naopak tvrdí, že všechno jsou jen výmluvy. „Byli bychom rádi, kdyby si práci našla a společnosti přispěla. Místo respektování otcova přání obrátila a svěřenecký fond zažalovala,“ uvedla rodina Brownové.

Jak žaloba dopadne, ukážou až následující týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám