Hlavní obsah

Asi to byly balónky, mlží úřady o manhattanském UFO

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Byl to den, který způsobil na newyorském Manhattanu obrovský rozruch. Minulou středu by desítky či stovky lidí byly ochotny přísahat, že se připravuje invaze do samotného centra USA. Policisté dlouho nedokázali podivná světla na obloze identifikovat, až úřady nyní přispěchaly se svým vysvětlením: šlo prý o dětské balónky, které uletěly. Tomu však očití svědci nechtějí uvěřit.

Článek

Angela Freemanová, ředitelka školy na předměstí Westchester policii informovala, že se domnívá, že za podivnými objekty na obloze stojí balónky, které uletěly žákům její školy, a veřejnost se tak snažila uklidnit. Amatérské záběry UFO nad Manhattanem totiž způsobily velkou paniku. [celá zpráva]

"Děti slavily zásnuby jednoho ze členů učitelského sboru a měly asi 50 balónků, asi 12 balónků však ulétlo a několik z nich zřejmě napáchalo nad Manhattanem ten poprask. Upřímně mě to celé šokovalo," uvedla ředitelka školy.

Balónky, určené na oslavu zásnub Andrey Craparové, uletěly asi půl hodiny před chvílí, kdy byly podivné objekty spatřeny nad Manhattanem. Podle úřadů jsou tyto balónky obstojným vysvětlením, ke kterému se přiklánějí. Dodávají však, že pádné důkazy, jako například nalezené vyfouknuté balónky, k dispozici nemají.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Tamější meteorolog Brian Ciemnecki, uvedl, že tak daleko balónky zřejmě odnesly silné větrné proudy. Avšak lidé, kteří objekty pozorovali, se s tímto vysvětlením spokojit nechtějí a dovolávají se dalšího vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám