Hlavní obsah

Arabská nevěsta za milión dolarů byla doslova k nakousnutí

Dubajský svatební veletrh zaujal dortem v životní velikosti, o jehož výrobu se postarala návrhářka známých osobností Debbie Winghamová. Dort v podobě arabské nevěsty měl hodnotu jednoho miliónu dolarů (přes 20 miliónů korun), neboť obsahoval pět tříkarátových diamantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Arabská nevěsta za milión dolarů byla doslova k nakousnutíVideo: Reuters

 
Článek

Winghamová agentuře Reuters přiznala, že když byla zástupci veletrhu Dubai Bride Show oslovena, aby pro ně vyrobila dort, okamžitě ji napadla podoba arabské nevěsty.

„Vypadá velmi štíhle, ale váží 120 kilogramů. Je to především tím, že na její výrobu bylo použito tisíc vajec, což je celkem hodně,“ svěřila se Winghamová, která nevěstu ozdobila jedlými perlami a pěti tisíci ručně vykrajovanými květinami.

Výroba dortu jí prý trvala celkem pět dní a jeho hodnota činí milión dolarů (přes 20 miliónů korun). „Je na něm pět tříkarátových diamantů. Každý z nich má hodnotu 200 tisíc dolarů (zhruba čtyři milióny korun). Proto je jeho cena tak vysoká,“ vysvětlila.

Ačkoliv není unikátní dort na prodej, Winghamová je v případě zájmu podobným projektům v budoucnu nakloněna. Ten nynější byl však z hygienických důvodů po veletrhu zlikvidován.

Reklama

Výběr článků

Načítám