Hlavní obsah

Angličana štvou výmoly v silnicích, vyplňuje je nudlemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mark Morrell z anglického města Brackley již více než deset let bojuje s byrokracií, která brzdí opravy silnic. Jeho posledním nápadem bylo začít vyplňovat výmoly v silnicích nudlemi.

Foto: Profimedia.cz

Mark Morrell, známý jako Mr Pothole, vyplňuje díry v britských silnicích nudlemi

Článek

Nápad sypat do děr v silnicích nudle je bezpochyby bizarní, ale to je podle Marka Morrella také neschopnost anglických úřadů udržovat silnice v alespoň přijatelném stavu.

A proč do děr sype zrovna nudle? Vychází to ze slovní hříčky, kdy se výmol v silnici anglicky řekne pothole, zatímco Pot Noodle je značka instantních nudlí.

Ostatně sám Mark na sociálních sítích vystupuje jako Mr. Pothole (pan Výmol) a s výrobcem nudlí navázal v současné kampani spolupráci.

Cílem samozřejmě není zalátat všechny díry v silnicích těstovinami, ale v prvé řadě upozornit na samotný problém.

K tomu Mr. Pothole vyzývá i širokou veřejnost, když lidem říká, aby na sociálních sítích zveřejňovali fotky těch nejhorších děr a u nich také označili příslušné místní úřady.

Podobných akcí Mark v minulosti provedl již několik, když například do výmolů naplněných vodou umisťoval plastové kachničky, rybářské pruty nebo modely ponorek.

Ale není to jen nějaký bláznivý recesista. Tématem se zabývá zcela vážně a snaží se tlačit na místní samosprávy i centrální vládu, aby na údržbu silnic vyčlenily více peněz.

„Problém s výmoly je v celém Spojeném království čím dál větší,“ řekl před pár dny deníku Metro s poukazem na to, že v roce 2021 vláda značně snížila částku určenou pro menší správní celky. V jejich rozpočtech se tak opravy silnic ocitly až na konci seznamu priorit.

Americký chlapec zatočil s výmoly na silnici sám, úřady se k tomu neměly

Koktejl

Reklama

Související témata:
Výtluk

Výběr článků

Načítám