Hlavní obsah

Angelina Jolieová navštívila Pákistán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Americká herečka Angelina Jolieová, představitelka virtuální Lary Croftové, která působí jako velvyslankyně dobré vůle OSN, ve středu zavítala do Pákistánu. Setkala se zde s premiérem Šaukatem Azízem.

Článek

Jolieová, držitelka filmového ocenění Oscar za vedlejší roli z roku 1999, v Pákistánu poděkovala za přijetí afghánských uprchlíků. Během své třídenní návštěvy by měla uprchlíky také navštívit.

Herečka do Pákistánu přijela na pozvání ministerského předsedy, neboť se jí otázka utečenců "hluboce dotýká". Již loni při návštěvě Thajska prohlásila, že jí otázka oprchlíků "leží na srdci více než hollywoodský filmový průmysl".

Rovněž se v Pákistánu zúčastní dárcovské konference, která bude uspořádána na podporu afghánských uprchlíků. Angelina působí jako delegátka OSN od roku 2001.

Jolieová je svou humanitární pomocí známá. Při návštěvě Kambodže v roce 2001 se rozhodla, že adoptuje místního sirotka. Jejímu synkovi Maddoxovi jsou nyní tři roky. Uvažuje i o další dětské adopci. [celá zpráva]

TIP NOVINEK:
Více snímků ze setkání Angeliny Jolieové s pákistánským premiérem naleznete ve fotogalerii.

Reklama

Související témata:

Související články

Angelina Jolieová chce adoptovat Afričana

Ačkoliv je Angelina Jolieová hodně nekonformní, její provokativní osobnost má také silně pozitivní stránku. Hluboký soucit se strádajícími ji vehnal do služeb...

Angelina Jolieová se přestěhuje do Paříže

Americká herečka Angelina Jolieová se svěřila, že se brzy usadí v Paříži. Do města nad Seinou by se měla nastěhovat v únoru příštího roku. Pak se začne také...

Výběr článků

Načítám