Hlavní obsah

Američanku obvinili z použití nebezpečné zbraně. Na policisty vypustila včely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Longmeadow

Profesionální včelařka z amerického státu Massachusetts Rorie Woodsová čelí obvinění, že vypustila minulý týden na šerifovy zástupce roj agresivních včel; tedy že na ně použila nebezpečnou zbraň. Jeden z policistů musel následně na ošetření do nemocnice, píše agentura Reuters.

Američanka vyrazila do boje proti policistům se včelami.Video: Reuters

 
Článek

Pětapadesátiletá Američanka přijela i se svými včelími úly do Longmeadow, kde se zástupci šerifa snažili předat výzvu k vystěhování majiteli domu. Ten se tomu ale roky brání a na svou stranu si už získal řadu aktivistů včetně Woodsové.

Foto: Reuters

Američanka vyrazila do boje proti policistů se včelami.

Žena přijela na místo svým SUV s přívěsným vozíkem a snažila se z úlů odkrýt víka.

„Vypustila první úl. V tu chvíli jsme věděli, že je tady opravdu proto, aby dělala něco víc, než jen protestovala a byla slyšet. Je tu skutečně proto, aby škodila lidem,“ řekl šerif okresu Hampden Nick Cocchi.

Poté rozbila víko jednoho úlu a převrátila ho na vozíku, čímž včely rozrušila. Ty se následně vyrojily a pobodaly několik policistů a kolemjdoucích, kteří byli poblíž.

Sama se mezitím stihla obléknout do ochranného obleku. V okamžiku, kdy se snažila včely odnést k vchodovým dveřím do domu, byla zatčena.

Foto: Reuters

Woodsová vypouští včely na policisty.

Woodsová, která žije v asi 40 kilometrů vzdáleném Hadley, čelí obviněním z trestného činu napadení a ublížení na zdraví s použitím nebezpečné zbraně a z přestupku výtržnictví. Místní média informovala, že se k obviněním přiznala.

Reklama

Související témata:
Rorie Woods

Výběr článků

Načítám