Hlavní obsah

Američanka sjela z šedesátimetrového útesu, na záchranu čekala týden

Třiadvacetiletou Angelu Hernandezovou z amerického Oregonu, která byla od 6. července nezvěstná, v pátek náhodou zahlédli turisté pod šedesátimetrovým útesem. Žena byla následně letecky transportována do nemocnice. Podle nejnovějších zpráv je ve stabilizovaném stavu. K záchraně jí pomohla hadička z chladiče, kterou pila vodu z potoka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hernandezová byla minulý týden v pátek na cestě autem za svou sestrou, když jí do cesty vběhlo zvíře. Snažila se mu vyhnout, a namísto toho sjela z šedesátimetrového skalnatého srázu, pod nímž zůstala uvězněna.

Když plánovaná návštěva nedorazila, sestra se obrátila na policii. Pátrání však bylo dlouho neúspěšné. Hernandezovou našli až po týdnu turisté, kteří zahlédli její zničené auto.

Žena byla letecky transportována do nemocnice. Při pádu utrpěla otřes mozku a poranění ramene, je však ve stabilizovaném stavu.

„Obvykle lidi usmrtí samotný pád nebo se utopí v oceánu. Měla štěstí, že přežila obojí,“ řekl agentuře Reuters mluvčí tamní policie John Thornburg.

Agentura Reuters s odkazem na policejní zdroj uvedla, že během čekání na pomoc pila vodu z chladiče svého auta. Server BBC však napsal, že pouze použila hadičku z chladiče, kterou pila vodu z potoka.

„Moje sestra přežila sedm dní sama na dně šedesátimetrového srázu. Byl to pro ni nesmírně traumatický zážitek, ze kterého se bude ještě nějakou dobu dostávat,“ napsala její sestra Isabel Hernandezová na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám