Hlavní obsah

Alpskou restauraci zachvátil požár, hasily ji helikoptéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně rušno bylo v pondělí ve švýcarské obci Les Diablerets, která je rovněž známým lyžařským střediskem v Bernských Alpách. V restauraci Botta na horní stanici lanovky Glacier 3000 došlo k požáru, u kterého musely zasahovat čtyři helikoptéry. Požár si naštěstí vyžádal pouze materiální škody.

Restauraci na vrcholu Švýcarských Alp zachvátil požár.Video: Reuters

 
Článek

Plameny zachvátily populární restauraci, která je součástí horní stanice lanovky, v pondělí okolo půl páté ráno. V době, kdy k požáru došlo, v restauraci ani ve zbytku budovy nikdo nebyl.

Na místo byly vyslány čtyři vrtulníky, které na místo dopravovaly vodu z jezera Retaud, jež je vzdáleno zhruba dva kilometry. Ve 14 hodin poté ředitel střediska Bernhard Tschannen uvedl, že interiér restaurace je „silně poničen“.

Podle něj však podle prvních zpráv nic nenasvědčuje poškození lanovky, bude však ještě provedena další kontrola.

Hasilo se i v noci

Hašení probíhalo celé pondělí a pokračovalo se i v noci, uvedl švýcarský deník Le Matin.

Co bylo příčinou rozsáhlého požáru, zatím není jasné a policie celou záležitost začala vyšetřovat. Stejně tak doposud nejsou dostupné odhady o výši škody.

Restaurace, kterou navrhl švýcarský architekt Mario Botta, byla slavnostně otevřena v roce 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám