Hlavní obsah

Aleš Cibulka je exhibicionista po tatínkovi

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po vystudování gymnázia a odborné herecké a moderátorské školy se Aleš Cibulka prosadil v rádiích i na televizní obrazovce. Zvlášť poté, co si ho vybrala jako kolegu Jiřina Jirásková k uvádění televizní soutěže TýTý.

Foto: Jana Matějíková

8. pěšího pluku

Článek

"Otázkou je, jestli se vůbec bude konat příští soutěž TýTý, kterou jsem tak rád moderoval s Jiřinkou Jiráskovou. Ale jako televizní partneři spolu dále pracujeme. Poslední sobotu v listopadu budeme uvádět pořad Slavní slavným, v němž převezmou ocenění čeští vědci. A druhý den zase na ČT 2 půjde večer na téma UNICEF," sdělil moderátor.

"A protože paní Jirásková je velvyslankyní české společnosti UNICEF, která se stará o děti, tak se setkáme také tam. Díky Bohu, jsme často spolu. Ona mě pečlivě sleduje v rádiu i v televizi. Jsem jako její adoptivní syn - vždycky od ní dostanu za něco vynadáno, ale musím se pochlubit, že těch pochval je přece jen víc,"dodal Cibulka.

Rádio pod postelí

Cibulka chtěl být novinářem odmalička. Už ve druhé třídě vydával časopis a okouzlilo ho rádio.

"Už jako malý kluk jsem si na rádio doma hrál. Vlezl jsem si vždycky pod postel, přečetl něco z novin a pak si pouštěl z gramofonu písničky a rodiče mě museli poslouchat," vyprávěl.

"Exhibicionista jsem po tatínkovi. I když se sejdou třeba jen tři lidé, on má vždycky potřebu je bavit. A po mamince jsem zase cílevědomý. Kdybych byl jenom showman, který se předvádí, tak by to k ničemu nevedlo. Na druhou stranu být jenom pečlivkou, která něco v rohu zkoumá, by také nebylo dobré. Kombinace obojího je asi ideální," řekl.

Moderátor Zlatého oříšku

Cibulka bude uvádět také výsledky šestého ročníku soutěže Zlatý oříšek, v níž jsou oceňovány děti za mimořádné výsledky v umění, sportu, ale i třeba v chovatelství nebo historii.

"Výsledky Zlatého oříšku se budou vysílat 1. ledna před vystoupením pana prezidenta Václava Klause. Je mi líto, že když jsem byl ve věku, kdy bych se mohl podobné soutěže zúčastnit, nic takového neexistovalo. Už jako kluk jsem byl velmi ctižádostivý a určitě bych se snažil Zlatý oříšek také získat," usmál se.

Reklama

Výběr článků

Načítám