Hlavní obsah

Akt Sarkozyho manželky se vydražil za 350 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Za 13 090 eur (přes 353 000 korun) se ve čtvrtek v Berlíně podařilo vydražit další fotografii s aktem někdejší francouzské modelky Carly Bruniové, nynější manželky francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Foto: ČTK

Zaměstnankyně aukční síně s aktem Carly Bruniové

Článek

Odhadní cena snímku totiž podle aukčního domu Villa Grisebach činí "pouze" 2500 až 3500 eur. Sběratelé jsou ale ochotni zaplatit vyšší sumu právě proto, že zpěvačka je manželkou prezidenta.

"Opravdu netuším, proč je to takový tahák," řekla mluvčí aukční síně Franziska Schmidtová a ujistila, že dražba pro dům nepředstavuje nijak zvlášť významnou událost.

Módní fotografka Pamela Hansonová zachytila na černobílé fotografii z roku 1994 s názvem Carla Bruniová v posteli tehdy šestadvacetiletou modelku jen částečně zahalenou bílým prostěradlem. Vydražený artefakt je jednou z deseti existujících kopií zmíněného snímku. Fotografie podle berlínské aukční síně pocházela ze soukromé sbírky.

Loni dražila aukční síň Christie's jiný akt Bruniové, a to rovněž z dob, kdy pracovala jako modelka. Snímek tehdy získal anonymní majitel za zhruba 91 000 dolarů (asi 1,74 miliónu korun), což představovalo třicetinásobek původní ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám